My phuntsokcholing
English

13 Februari 09:30 - 13:00

Acht Verzen voor het Trainen van de Geest 6/8

Studieochtend met Lama Jigmé Namgyal

LET OP: De tempel is gesloten tot onbepaalde tijd. Dit event zal alleen online plaats vinden.

In deze cyclus van 8 studieochtenden zal Lama Jigmé Namgyal een toelichting geven op de korte tekst: ‘Eight verses for training the mind’. Dit is de 6e studieochtend, waarin het 6e vers het onderwerp is. Naast de uitleg zal hij ook praktische instructies geven over hoe dit te integreren in het dagelijkse leven. De studieochtend is toegankelijk voor iedereen, leden en niet-leden van Phuntsok Chö Ling, ongeacht achtergrond of religie. De ochtenden kunnen als serie en ook afzonderlijk gevolgd worden. Er is ook ruimte om vragen te stellen.

Even when someone I have helped,
Or in whom I have placed great hopes
Mistreats me very unjustly,
I will view that person as a true spiritual teacher.

Vers 6 – Eight verses for training the mind

Eight verses for training the mind
Deze korte tekst heeft in de loop van de geschiedenis veel aandacht gekregen van vele grote meesters. Z.H. Jigme Phuntsok Rinpoche beschouwde deze tekst als de belangrijkste instructie onder alle Dharmaleringen die hij deelde.

De Acht verzen voor het trainen van de geest kunnen enorme voordelen opleveren voor de beoefening van zowel het Sutrayana- als het Tantrayana-onderricht. De eerste zeven verzen van de Acht verzen voor het trainen van de geest behandelen de beoefeningen die verband houden met het cultiveren van het methodeaspect van het pad, zoals mededogen, altruïsme en de aspiratie om Boeddhaschap te bereiken. Het laatste vers behandelt de beoefeningen die gericht zijn op het cultiveren van het wijsheidsaspect van het pad.

Praktische informatie

Tijd: Start om 10.00 uur. (inloop online 09:45)
Taal: Engels
Online: Bij aanmelding ontvang je in de bevestigingsbrief de link voor deelname aan de Zoom webinar
* Meer informatie: events@phuntsokcholing.org

Meld je direct aan