My phuntsokcholing
English

02 T/M 8 JANUARI 2022

Phowa Studieweek

7-daagse studieweek met Lama Jigmé Namgyal, in Rotterdam of online

Phowa is een authentieke, traditionele en buitengewone Mahayana-methode of meditatie-beoefening om iedere negatieve emotie of gedachte te transformeren. Of je nu een boeddhist bent of niet, of je een religie volgt of niet, op een dag zullen we allemaal sterven. We weten niet wanneer we zullen sterven en we kunnen de dood ook niet vermijden. Weet je zeker dat je niet bang zult zijn op het moment van sterven? Daarom is het goed om nu deze geweldige kans aan te grijpen om te leren en te oefenen.

De beoefening van Phowa is een hele krachtige methode die je waarneming direct zuivert. Phowa is meditatie met wijsheid. Voor de beoefening ervan is het belangrijk om te ervaren wat de ware natuur van de geest is. Als we dit tijdens ons leven voldoende hebben getraind zullen we deze methode kunnen gebruiken op het moment van ons sterven. We kunnen dan succesvol ons bewustzijn overdragen wanneer de tijd daar is. Alleen het lichaam sterft en de geest zal dan, afhankelijk van het niveau van de beoefenaar, vele manieren kennen om ware vrijheid te bereiken. En zal bevrijd zijn van elk lijden.

Lama Jigmé is een zeer ervaren authentieke leraar, die deze methodiek zelf ontving van een buitengewone en authentieke meester van een pure, korte en authentieke overdrachtslijn. Het is een zeldzame kans om van hem les te krijgen, wat je op diverse manieren van voordeel kan zijn. Zijn manier van lesgeven is open en direct. Zijn teachings zijn praktisch en goed toegankelijk. Het is Lama Jigmé’s diepste wens om deze teachings te delen met degenen die ze willen ontvangen, en daarmee mensen te ondersteunen bij het belangrijkste en meest kwetsbare moment van hun leven: het moment van sterven.

Deze Phowa Studieweek is bedoeld voor degenen die eerder van Lama Jigmé Phowa onderricht hebben ontvangen, zoals het Phowa Introductie Weekend (10 t/m 11 december 2021). Of voor mensen met toewijding en een achtergrond in boeddhisme en meditatie. 

Omdat Phowa een zeer diepgaande en krachtige beoefening is, is het alleen geschikt voor mensen zonder grote mentale beperkingen en die emotioneel stabiel zijn. Neem hierin s.v.p. je verantwoordelijkheid.

Vanwege het karakter van deze teachings, is online deelname aan deze week alleen mogelijk voor studenten die al eerder het Phowa onderricht van Lama Jigmé hebben ontvangen en na goedkeuring van Lama Jigmé. Licht bij je aanmelding de reden van je online deelname toe.

 

Praktische informatie

Locatie: Phuntsok Chö Ling, Oostkousdijk 17B, 3024 CL Rotterdam of online

Deelname: Alleen mogelijk voor diegenen die eerder Phowa onderricht of het Phowa Introductieweekend bij Lama Jigmé Namgyal gevolgd hebben. Deelname is alleen mogelijk aan de gehele week, dus geen weekend/midweek

Tijden: Zondag 2 januari t/m zaterdag 8 januari 2022, dagelijks van 10.00 – 13.00 uur

Taal: Engels. Simultaanvertaling naar het Nederlands is vaak mogelijk, mits wij dit uiterlijk twee weken voor de start van het event vernemen. Neem voordat je je aanmeldt contact op met de organisatie als je van vertaling afhankelijk bent: events@phuntsokcholing.org

Let op: Lunch is niet inbegrepen, zelf meegenomen lunch is wel te nuttigen in de foyer.

Voor vragen zijn we bereikbaar op: events@phuntsokcholing.org

Meld je direct aan