Leren Mediteren

Meditatie en compassie

09 May 2019 19:00 - 09 May 2019 21:30

Phuntsok Chö Ling

€10.00 (standaard)

Aanmelden

Het is belangrijk om compassie voor jezelf te ontwikkelen omdat dit de voorwaarde is om compassie voor anderen op te brengen. Als iemand je onaardig benadert, zal het makkelijker zijn om compassie dan liefde op te brengen. Dit doen we door ons te realiseren dat zo iemand geïrriteerd of boos is en daardoor hoogstwaarschijnlijk ongelukkig. Als we ons bewust zijn van het ongelukkig zijn van anderen is het niet eens zo moeilijk om daarvoor compassie op te wekken, vooral wanneer we zelf een vergelijkbare ervaring kennen.

Lama Jigmé gaat deze avond in op compassie, hoe je deze kwaliteit geleidelijk aan steeds meer kunt ontwikkelen, en zal je begeleiden om wat je hebt gehoord in de teaching, te verdiepen in je meditatie. Er is ruimte om vragen te stellen.

Door meditatie creëer je meer rust voor jezelf en voor anderen. Wil je meer weten over de theorie en praktijk van meditatie? Lama Jigmé Namgyal geeft een aantal lezingen waar je de achtergrond en basis van meditatie op authentieke wijze leert. De lezingen worden afgestemd op het niveau en vragen van de aanwezigen, waardoor ze telkens een andere invalshoek hebben. Daardoor is het ook zinvol om de hele serie te volgen. De lezingen zijn open voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of ervaring.

Lama Jigmé is bijzonder praktisch ingesteld, wars van ‘lege’ boekenwijsheid en erg gericht op de ervaring. Hij heeft zijn hele eigen taal vol humor en herkenbare metaforen om je op allerlei niveaus uit te leggen hoe de geest werkt en hoe je die kunt onderzoeken en kalmeren.

Mocht je na het volgen van de lezing meer willen weten over meditatie of gezamenlijk met anderen willen oefenen, dan ben je welkom in de Meditatieklas A. Deze klas is telkens op de donderdagavond, tussen de lezingen van Lama Jigmé in.

De zaal is open om 18:30 uur.

Aanmelden