Leren Mediteren

Hoe kunnen we dingen loslaten?

30 May 2019 19:00 - 30 May 2019 21:30

Phuntsok Chö Ling

€10.00 (standaard)

Aanmelden

Soms, wanneer we uit ons evenwicht zijn door dingen die zijn gebeurd, vertelt een vriend of vriendin ons dat we het 'moeten loslaten'. Je zou dat wel willen doen, maar hoe? Het is gewoon niet mogelijk om het zomaar te vergeten. Maar als we de nauwe staat van onze geest kunnen verbreken, zal ons hart zich openen en zullen we dingen vanuit een compleet ander perspectief kunnen zien.

Lama Jigmé gaat deze avond in op acceptatie en loslaten, hoe je deze kwaliteiten geleidelijk aan steeds meer kunt ontwikkelen, en hij zal je begeleiden om wat je hebt gehoord in de teaching, te verdiepen in je meditatie. Er is ruimte om vragen te stellen.

Door meditatie creëer je meer rust voor jezelf en voor anderen. Wil je meer weten over de theorie en praktijk van meditatie? Lama Jigmé Namgyal geeft een aantal lezingen waar je de achtergrond en basis van meditatie op authentieke wijze leert. De lezingen worden afgestemd op het niveau en vragen van de aanwezigen, waardoor ze telkens een andere invalshoek hebben. Daardoor is het ook zinvol om de hele serie te volgen. De lezingen zijn open voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of ervaring.

Lama Jigmé is bijzonder praktisch ingesteld, wars van ‘lege’ boekenwijsheid en erg gericht op de ervaring. Hij heeft zijn hele eigen taal vol humor en herkenbare metaforen om je op allerlei niveaus uit te leggen hoe de geest werkt en hoe je die kunt onderzoeken en kalmeren.

Mocht je na het volgen van de lezing meer willen weten over meditatie of gezamenlijk met anderen willen oefenen, dan ben je welkom in de Meditatieklas A. Deze klas is telkens op de donderdagavond, tussen de lezingen van Lama Jigmé in.

De zaal is open om 18:30 uur.

Aanmelden