Leren Mediteren

Meditatie en liefdevolle vriendelijkheid

04 April 2019 19:00 - 04 April 2019 21:30

Phuntsok Chö Ling

€10 (standaard)

Aanmelden

Op dit moment is onze liefdevolle vriendelijkheid vrij beperkt: het richt zich meestal uitsluitend op onze vrienden en familieleden. Maar liefde is iets dat we makkelijk kunnen verdiepen en verbreden, omdat het een ervaring is die we allemaal wel kennen. Als je oprecht liefdevolle vriendelijkheid ervaart, voel je respect voor degene die je liefhebt. Deze houding is uit te breiden naar wezens buiten je gebruikelijke sociale kring door hun positieve kwaliteiten te zien en te waarderen. Echte liefde is gebaseerd op pure waarneming en een respectvolle benadering van jezelf en anderen.

Lama Jigmé gaat deze avond in op liefdevolle vriendelijkheid, hoe je deze kwaliteit geleidelijk aan steeds meer kunt ontwikkelen, en zal je begeleiden om wat je hebt gehoord in de teaching, te verdiepen in je meditatie. Er is ruimte om vragen te stellen.

Door meditatie creëer je meer rust voor jezelf en voor anderen. Wil je meer weten over de theorie en praktijk van meditatie? Lama Jigmé Namgyal geeft een aantal lezingen waar je de achtergrond en basis van meditatie op authentieke wijze leert. De lezingen worden afgestemd op het niveau en vragen van de aanwezigen, waardoor ze telkens een andere invalshoek hebben. Daardoor is het ook zinvol om de hele serie te volgen. De lezingen zijn open voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of ervaring.

Lama Jigmé is bijzonder praktisch ingesteld, wars van ‘lege’ boekenwijsheid en erg gericht op de ervaring. Hij heeft zijn hele eigen taal vol humor en herkenbare metaforen om je op allerlei niveaus uit te leggen hoe de geest werkt en hoe je die kunt onderzoeken en kalmeren.

Mocht je na het volgen van de lezing meer willen weten over meditatie of gezamenlijk met anderen willen oefenen, dan ben je welkom in de Meditatieklas A. Deze klas is telkens op de donderdagavond, tussen de lezingen van Lama Jigmé in.

De zaal is open om 18:30 uur.

Aanmelden