Leren Mediteren

Wat zijn afleidingen?

27 June 2019 19:00 - 27 June 2019 21:30

Phuntsok Chö Ling

€10.00 (standaard)

Aanmelden

Lama Jigmé zegt vaak: “Meditatie is niet moeilijk, maar afleidingen zijn dat wel”. Maar wat bedoelt hij hier eigenlijk mee en wat zijn die afleidingen dan precies? Als je weet wat meditatie zonder afleidingen inhoudt, dan ga je voorbij elk oordeel over goed en fout.

Lama Jigmé gaat deze avond in op hoe om te gaan met afleidingen en zal je begeleiden om wat je hebt gehoord in de teaching, te verdiepen in je meditatie. Er is ruimte om vragen te stellen.

Door meditatie creëer je meer rust voor jezelf en voor anderen. Wil je meer weten over de theorie en praktijk van meditatie? Lama Jigmé Namgyal geeft een aantal lezingen waar je de achtergrond en basis van meditatie op authentieke wijze leert. De lezingen worden afgestemd op het niveau en vragen van de aanwezigen, waardoor ze telkens een andere invalshoek hebben. Daardoor is het ook zinvol om de hele serie te volgen. De lezingen zijn open voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of ervaring.

Lama Jigmé is bijzonder praktisch ingesteld, wars van ‘lege’ boekenwijsheid en erg gericht op de ervaring. Hij heeft zijn hele eigen taal vol humor en herkenbare metaforen om je op allerlei niveaus uit te leggen hoe de geest werkt en hoe je die kunt onderzoeken en kalmeren.

Mocht je na het volgen van de lezing meer willen weten over meditatie of gezamenlijk met anderen willen oefenen, dan ben je welkom in de Meditatieklas A. Deze klas is telkens op de donderdagavond, tussen de lezingen van Lama Jigmé in.

De zaal is open om 18:30 uur.

Aanmelden