Retraite: De Beoefening van Chöd

10-daagse zomerretraite geeft Lama Jigmé Namgyal in Rotterdam

02 August 2019 19:30 - 11 August 2019 17:00

Phuntsok Chö Ling

€325.00 (standaard)

Aanmelden

The Practice of Chöd - Introduction by Lama Jigme Namgyal from Phuntsok Cho Ling on Vimeo.

 

Tijdens een 10-daagse zomerretraite geeft Lama Jigmé Namgyal onderricht over de beoefening van Chöd. In het Tibetaans betekent Chöd letterlijk ‘doorsnijden’. Ze wordt beoefend als een krachtige methode om obstakels zoals onze eigen verstorende emoties, ook wel onze innerlijke vijanden genoemd, te doorsnijden.

Chöd omvat de totaliteit van het Mahayana onderricht. Het combineert vaardige middelen (bodhicitta) met wijsheid (prajnaparamita), evenals tantrische visualisaties en zuivere waarneming. In Dzogchen, de Grote Perfectie, worden verschillende vormen van Chöd beoefend. Succes in de beoefening laat de beoefenaar in de natuurlijke staat van rigpa verblijven, bevrijd van alle angsten.

In de overdrachtslijn van Dudjom Tersar Tröma Nagmo Chöd, die begint bij de grote meester Dudjom Lingpa, is Lama Jigmé Namgyal de vierde leraar. Een zeer korte, ononderbroken lijn waardoor de lessen van deze Lama rechtstreeks uit een authentieke bron komen.

De stadsretraite is te volgen voor iedereen die al eerder Chöd onderricht heeft ontvangen. Als dit niet het geval is,  raden we je aan deel te nemen aan het Chöd introductieweekend. Deze introductie is van 31 mei t/m 2 juni en vindt eveneens plaats in Rotterdam (meer informatie hierover vind je HIER). Als je niet in de gelegenheid bent om dit weekend  te volgen, maar je wel voldoende kennis hebt over de basisprincipes van boeddhistische zienswijzen, neem dan even contact met ons op om te overleggen.

Stilte
De retraite vindt voor het grootste gedeelte in stilte plaats. Dit is een op zichzelf staande meditatie-beoefening en zorgt voor meer rust en introspectie. Daarom wordt iedereen verzocht in publieke ruimtes de stilte te bewaren. Uiteraard is er ruimte voor het stellen van vragen over de praktische gang van zaken of de inhoud van de retraite.

Het is zeldzaam om dit authentieke onderricht in Nederland te kunnen volgen. De retraite wordt in onze stadslocatie gehouden, en is daarom een buitengewone mogelijkheid voor iedereen om zich (verder) te verdiepen in deze diepgaande en effectieve beoefening.

Neem bij vragen en/of opmerkingen contact op met Nynoshca via:
nynoshca@gmail.com.

Praktische informatie
Datum:
vrijdag 2 t/m zondag 11 augustus 2019
Deelname: Deelname is mogelijk voor het eerste weekend (2 tot en met 4 augustus), voor de week (5 tot en met 11 augustus) of voor de volledige 10 dagen.
Webinar: De retraite is niet te volgen via webinar.
Locatie: Phuntsok Chö Ling, Oostkousdijk 17B, 3024 CL Rotterdam, Nederland
Tijden: vrijdag 2 augustus: 19.30 - 21.30 uur; zaterdag 3 t/m zondag 11 augustus: 9:00 - 17.00 uur (teaching start om 10:00 uur)
Taal: Engels met simultaanvertaling naar het Nederlands
Extra: dagelijks vegetarische lunch inbegrepen

 

Aanmelden