Leren Mediteren

Wat is echte meditatie?

19 September 2019 19:00 - 19 September 2019 21:30

Phuntsok Chö Ling

€10 (standaard)

Aanmelden

Echte meditatie heeft niks te maken met je goed voelen. Gevoelens veranderen constant. Tijdens echte meditatie word je niet gestoord door emoties of gevoelens, maar kun je verblijven in een stabiele, kalme en heldere gemoedstoestand. Op deze manier brengt meditatie helderheid en leid het tot herkenning van je ware natuur welke normaal gesproken verborgen is onder een continue stroom van gedachten, gevoelens en emoties. Net zoals de zon verborgen is achter de wolken.

Lama Jigmé inspireert je deze avond om een dagelijkse meditatie-gewoonte te creëren, geeft je tools om afleidingen te weerstaan en begeleid je om wat je hebt gehoord in de teaching, te verdiepen in je meditatie. Zo kun je de zomer wel doorkomen! Er is ruimte om vragen te stellen.

Door meditatie creëer je meer rust voor jezelf en voor anderen. Wil je meer weten over de theorie en praktijk van meditatie? Lama Jigmé Namgyal geeft een aantal lezingen waar je de achtergrond en basis van meditatie op authentieke wijze leert. De lezingen worden afgestemd op het niveau en vragen van de aanwezigen, waardoor ze telkens een andere invalshoek hebben. Daardoor is het ook zinvol om de hele serie te volgen. De lezingen zijn open voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of ervaring.

Lama Jigmé is bijzonder praktisch ingesteld, wars van ‘lege’ boekenwijsheid en erg gericht op de ervaring. Hij heeft zijn hele eigen taal vol humor en herkenbare metaforen om je op allerlei niveaus uit te leggen hoe de geest werkt en hoe je die kunt onderzoeken en kalmeren.

Mocht je na het volgen van de lezing meer willen weten over meditatie of gezamenlijk met anderen willen oefenen, dan ben je welkom in de Meditatieklas A. Deze klas is telkens op de donderdagavond, tussen de lezingen van Lama Jigmé in.

De zaal is open om 18:30 uur.

Aanmelden