Leren Mediteren

Emoties in meditatie en het dagelijks leven

02 April 2020 19:00 - 02 April 2020 21:30

Phuntsok Chö Ling

€10.00 (standaard)

Aanmelden

LET OP! In verband met de situatie omtrent het coronavirus komt Lama Jigmé niet naar Rotterdam. De lezing gaat echter wel door, Lama Jigmé geeft deze lezing via webinar (vanuit Luxemburg). Bij aanmelding ontvang je een link waarmee je de livestream vanuit huis kan volgen.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  

Door meditatie creëer je meer rust voor jezelf en voor anderen. Wil je meer weten over de theorie en praktijk van meditatie? Lama Jigmé Namgyal geeft dit voorjaar een drietal lezingen waar je de achtergrond en basis van meditatie op authentieke wijze leert. De lezingen worden afgestemd op het niveau en vragen van de aanwezigen, waardoor ze telkens een andere invalshoek hebben. Het is ook mogelijk de lezingen apart te volgen. De lezingen zijn open voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of ervaring. Ook is er ruimte om vragen te stellen.

Lama Jigmé is bijzonder praktisch ingesteld, wars van ‘lege’ boekenwijsheid en erg gericht op de ervaring. Hij heeft zijn hele eigen taal vol humor en herkenbare metaforen om je op allerlei niveaus uit te leggen hoe de geest werkt en hoe je die kunt onderzoeken en kalmeren.

Lama Jigmé zal in deze drie lezingen ingaan op emoties. Wat te doen met emoties tijdens het mediteren? Of in het dagelijks leven? Wat zijn emoties eigenlijk? Waar komen ze vandaan en waar gaan ze naartoe? In het boeddhisme wordt gesproken over antidotes (tegengiffen). Welke zijn het en hoe pas je ze toe? Lama Jigmé Namgyal zal uitleggen wat emoties zijn en wat niet, en hoe je ermee om kunt gaan in het dagelijks leven én tijdens je meditatie.

Mocht je na het volgen van de lezing meer willen weten over meditatie of gezamenlijk met anderen willen oefenen, dan ben je welkom in de Meditatieklas A. Deze klas is ook telkens op de donderdagavond, tussen de lezingen van Lama Jigmé in.

Praktische informatie

Lezingen op donderdagavonden op 20 februari, 19 maart en 23 april. Als serie te volgen, maar ook apart. 

Prijzen: Niet-leden betalen 10 euro per lezing. 

Tijd: Webinar start om 19.00 uur.

Taal: Engels met tussentijds korte vertaling naar nederlands

Plaats: Online

Meer informatie: events@phuntsokcholing.org

Aanmelden