My phuntsokcholing
English

Meditatieklas A op donderdag

Leer de basis van meditatie

Het pad naar het ontwikkelen van innerlijke vrede is voor alle mensen van belang – ongeacht religieuze, culturele of sociale achtergrond. Daarvoor is deze klas open voor iedereen, voor zowel beginners als gevorderden. Je wordt begeleid en krijgt korte instructies voor de ontwikkeling van een stabiele meditatie-beoefening. Lama Jigmé zal eenmaal per maand persoonlijk lesgeven in de klas en dan is er ook ruimte voor het stellen van je vragen.

Door de innerlijke vrede van de geest te ervaren, is het mogelijk een vervuld en gelukkig leven te leiden. De diverse problemen waarmee we worden geconfronteerd, lijken soms eindeloos. Zoals bijvoorbeeld op ons werk, met onze familie of vanwege angsten. Het is echter mogelijk om een innerlijke ruimte te ontdekken waarin deze moeilijkheden hun greep op ons beginnen te verliezen. We kunnen leren om van binnenuit te ontspannen en onze geest te laten rusten.

De onderwerpen die dit jaar verweven worden in deze klas zijn:

Wat is echte meditatie?
Echte meditatie heeft niets te maken met je goed voelen. Gevoelens veranderen continu. In echte meditatie word je gestoord door emoties en/of gevoelens, maar ben je in staat om in een kalme, stabiele en heldere staat van geest te verblijven. Dit is wanneer meditatie helderheid brengt en leidt tot herkenning van je zuivere natuur, welke verborgen is onder een continue stroom van gedachten, gevoelens en emoties. Zoals de zon verborgen is achter de wolken.

Emoties in het dagelijks leven en tijdens de meditatie
Wat te doen met emoties tijdens het mediteren? Of in het dagelijks leven? Wat zijn emoties eigenlijk? Waar komen ze vandaan en waar gaan ze naartoe? In het boeddhisme wordt gesproken over antidotes (tegengiffen). Welke zijn het en hoe pas je ze toe? Lama Jigmé Namgyal zal uitleggen wat emoties zijn en wat niet, en hoe je ermee om kunt gaan in het dagelijks leven én tijdens je meditatie.

Mindfulness
Gewoon bewust zijn van wat je denkt en doet, is niet genoeg, omdat het eenvoudigweg niet helpt om je ervan bewust te zijn dat je boos of bezorgd bent. Echte mindfulness is veel meer dan dat; het is een middel om het negatieve te transformeren naar het positieve.

Praktische informatie

Ter kennismaking met deze Meditatieklas A op donderdag, kun je een 7-rittenkaart aanschaffen. Als je daarna verder wilt, kun je vriend of lid worden en de klas langere tijd volgen. Duurzame ontwikkeling en verdieping van meditatie heeft langer nodig dan 7 lessen. Wil je écht de vruchten plukken van de kracht van meditatie, dan is het zaak om je hiermee te blijven verbinden waardoor steeds diepere lagen van je ware zelf te ontdekken zijn.

Online: Als je de reguliere klas via internet zou willen volgen neem dan eerst even contact op met donderdag@phuntsokcholing.org zodat we kunnen overleggen of dit past bij de behoefte die je hebt. Wanneer Lama Jigmé in de klas is, is dit online te volgen door je aan te melden voor de lezing (onder het kopje AGENDA). Hiervoor hoef je geen lid of vriend te zijn. 

Tijd: Elke donderdag, van 19.00 tot 21.00 uur
Locatie: Phuntsok Chö Ling, Oostkousdijk 17b, 3024 CL Rotterdam
Kosten:
• gratis voor leden (€30,00 per maand) en vrienden van PCL (€17,50 per maand)
• standaard 7-rittenkaart: €85,00
• studententarief 7-rittenkaart: €65,00

Rotterdampas:
• Rotterdampaskorting regulier tarief: €63,75
• Rotterdampaskorting studententarief: €48,75
Neem bij het eerste bezoek aan de klas de Rotterdampas mee zodat deze gescand kan worden.

Als je studententarief kiest, stuur dan naast je aanmelding een kopie van je studentenkaart naar: financien@phuntsokcholing.org

Aanmelden: Ga naar de shop om lid of vriend te worden of kies een 7-rittenkaart

Als je vragen of opmerkingen hebt neem contact op via: donderdag@phuntsokcholing.org