My phuntsokcholing
English

10 & 11 DECEMBER 2021

Phowa Introductie Weekend

AFGELAST - Introductieweekend met Lama Jigmé Namgyal

LET OP: Door de aangescherpte regelingen vanwege corona en een interne afweging hierover heeft het bestuur in overleg met Lama Jigmé besloten om het weekend te annuleren. Er komt dus ook geen online teaching.

In plaats daarvan zal Lama Jigmé in de Phowa studieweek van 2 tot en met 8 januari 2022 beginnen met een introductie. Dat betekent dat het mogelijk is om (in overleg) aan deze week deel te nemen, zonder verdere introductie. Dit is met name van belang voor hen die niet eerder een introductie van Lama Jigmé over dit onderwerp hebben ontvangen en/of niet eerder hebben deelgenomen aan een studieweek over Phowa.

Phowa is een authentieke, traditionele en buitengewone methode of meditatie-beoefening om iedere negatieve emotie of gedachte te transformeren. Of je nu een boeddhist bent of niet, of je een religie volgt of niet, op een dag zullen we allemaal sterven. We weten niet wanneer dat zal zijn en we kunnen de dood ook niet vermijden. Weet je zeker dat je niet bang zult zijn op het moment van sterven?

Phowa, oftewel de overdracht van bewustzijn, stelt je in staat om je bewustzijn over te brengen naar een zuivere waarneming op het moment van overlijden. Angst, paniek of andere mentale negativiteit zullen door deze methode worden getransformeerd. Er zijn veel niveaus van overdracht van bewustzijn, afhankelijk van het niveau van de beoefenaar. Door tijdens je leven vertrouwd te raken met deze methode, hoef je niet langer bang te zijn voor het moment van overlijden.

Het is Lama Jigmé’s diepste wens om deze teachings te delen met degenen die ze willen ontvangen, en daarmee mensen te ondersteunen bij het belangrijkste en meest kwetsbare moment van hun leven: het moment van sterven.

Aan het einde van dit weekend zul je een dieper begrip hebben van de beoefening van Phowa en kun je, als je dit wilt, de Phowa Studie Week volgen van 2 t/m 8 januari 2022.

Omdat Phowa een zeer diepgaande en krachtige beoefening is, is het alleen geschikt voor mensen zonder grote mentale beperkingen en die emotioneel stabiel zijn. Neem hierin s.v.p. je verantwoordelijkheid.

Praktische informatie

Locatie: Phuntsok Chö Ling, Oostkousdijk 17B, 3024 CL Rotterdam, Nederland

Online: alleen in overleg met Lama Jigmé

Tijden: Teachings met Lama Jigmé op vrijdag 10 december: 19.00- 21.00 uur; zaterdag 11 december: 10.00 – 13.00 uur Gezamenlijke Phowa beoefening begeleid door ervaren studenten van Lama Jigmé op zaterdag 11 december: 14.30 – 16.30 uur

Let op: Lunch op zaterdag is niet inbegrepen. Je kunt je zelf meegenomen lunch wel nuttigen in de foyer

Taal: Engels. Simultaanvertaling naar het Nederlands is vaak mogelijk, mits wij dit uiterlijk twee weken voor de start van het event vernemen. Neem, voordat je je aanmeldt, contact op met de organisatie als je van vertaling afhankelijk bent: events@phuntsokcholing.org

Neem voor vragen of opmerkingen contact op met: events@phuntsokcholing.org

Meld je direct aan