Klassen

Studeren en mediteren bij PCL

Bij Phuntsok Chö Ling krijg je les van de Tibetaanse leraar Lama Jigmé Namgyal, de oprichter en geestelijk leider van ons centrum. Hij laat je op een laagdrempelige manier kennismaken met de boeddhistische kijk op het leven. Je krijgt uitleg over de werking van je geest en leert methoden om hierin rust te brengen. Door dit onderricht krijgt je meditatie een diepere betekenis en meer effect in je dagelijkse praktijk.
Vanuit de westerse visie van lesgeven, volg je altijd eerst groep 1 dan 2 etc… Binnen het boeddhistisch onderricht gaat dit anders. Phuntsok Chö Ling werkt met een klassensysteem dat is opgezet vanuit het traditionele Tibetaans Boeddhisme. Ons programma ziet er in het kort zo uit (klik op een klas voor meer informatie):

 • Open Meditatie Middag
  Vrijblijvend mediteren – elke zondag
 • Meditatieklas A
  Leer de basis van meditatie – op donderdag, met 1 keer per maand een lezing van Lama Jigmé
 • Meditatieklas B
  Stilte meditatie – op dinsdag, met lange stilte meditatie-sessies
 • Mindtrainingklas A
  Basis-studieklas – op woensdag, met elke week een lezing van Lama Jigmé via webinar
 • Mindtrainingklas B
  Gevorderde studieklas – op maandag, cyclus van 2 jaar met elke week een lezing via webinar
 • Studieochtenden
  Leer de basis van boeddhistische leer – 1x per maand op zaterdagochtend
 • Oefengroepen
  Verdiepen van het ontvangen onderricht – 1x per week

Op bijna elke doordeweekse avond is er een klas. Lama Jigmé geeft regelmatig lessen in alle klassen. Daarnaast mediteer en/of studeer je met anderen op het niveau dat je aanspreekt. Zo inspireer je elkaar en wordt meditatie echt een onderdeel van je dagelijkse leven. Je kan het totale boeddhistische onderricht zien als een hele grote supermarkt. Jij kunt zelf kiezen wat je lekker vindt om te eten, de boodschappen doen, om vervolgens de maaltijd klaar te maken. Dit voorbeeld laat zien dat het dus echt gaat om te leren en te kiezen wat goed is voor jou zelf. Wij bieden verschillende mogelijkheden om je eigen weg te vinden:


1. Open Meditatie Middag
Onze prachtige tempelruimte is op deze middag open voor iedereen. Ongeacht leeftijd, achtergrond en ervaring in meditatie. Kom om te genieten van de stilte of om je eigen meditatie-beoefening te doen. Als je geen ervaring hebt, zijn er studenten aanwezig die je op weg kunnen helpen.

Klas: Open Meditatie Middag
Prijs: op donatiebasis, gratis voor leden (inc. strippenkaart en vriendenabonnement)

Kijk voor de actuele data in onze kalender.

2. Leer de basisprincipes van de boeddhistische leer
Een keer per maand is er op de donderdagavond een lezing over de basisprincipes van meditatie. Door heel het jaar heen zijn er verschillende studiecycli op de zaterdagochtend. Tijdens deze ochtenden leer je over de basisprincipes van de boeddhistische zienswijzen. Ze zijn te volgen als serie maar elke lezing is ook prima apart te volgen.

Klas: Volgen van losse lezingen retraites en studieochtenden
Prijs: verschillende tarieven

Kijk voor het actuele programma in onze agenda.

3: De 7 Strippenkaart
Maak vrijblijvend kennismaken met meditatie en ons centrum. Met deze kaart kan je, wanneer het jou uitkomt, de meditatie klas A & B volgen en de open meditaties bezoeken. Als bonus kun je na het volmaken van je strippenkaart een kijkje nemen in de Mindtrainingklas A.
Klas: Meditatie klas A & B
Prijs: €85 (vol tarief) / €65 (studenten tarief) / Geen korting op publieke lezingen en/of andere activiteiten van PCL
Bonus: 1 gratis les in de Mindtrainingklas A

Ga naar de shop.


4: Vriend van PCL worden
Verdiep je in meditatie en steun ons centrum. Met het vriendenabonnement kun je wanneer het jou uitkomt de meditatie klas A & B volgen en de Open Meditatie Middagen bezoeken. Daarnaast steun je met jouw maandelijkse bijdrage ons centrum en de visie van Lama Jigmé om het onderricht met zoveel mogelijk mensen te delen.

Klas: Meditatie klas A & B
Prijs: €17,50 per maand
Geen korting op publieke lezingen en andere activiteiten van PCL

Ga naar de shop.


5: Studie-lidmaatschap
Verdiep je studie en leer hoe je geest te trainen. Met een volwaardig lidmaatschap kun je deelnemen aan de de Mindtrainingklassen A & B.
In de mindtrainingklassen krijg je elke week les van Lama Jigmé over diverse onderwerpen en leer je hoe je je geest kunt trainen.

Klas: Mindtrainingklassen A , Mindtrainingklas B & Meditatie klas A & B
Prijs: €30 per maand
Korting op publieke lezingen, retraites en andere activiteiten van PCL
LET OP: De Mindtrainingklas B is een 2-jarig studieprogramma heeft waarbij je alleen aan het begin kunt instromen.

Ga naar de shop.

Nieuwsgierig?

Wil je mee doen met een van de klassen? Maak een account aan op https://my.phuntsokcholing.org en kies het abonnement wat bij je past. Of kijk hier nogmaals voor het volledige overzicht van al onze abonnements-ormen en prijzen. Mocht je van te voren nog vragen hebben neem dan contact op met een van de klassen (via het desbetreffende email adres van de klas). Of neem contact met ons op.