Projecten

Lama Jigmé en Phuntsok Chö Ling zijn betrokken bij verschillende projecten. Hieronder een overzicht.

Phuntsok Chö Ling

Phuntsok Chö Ling is een  open Boeddhistisch centrum in Nederland. Iedereen is welkom om te komen leren over meditatie en over het Boeddhistische pad. We organiseren cursussen, lezingen, meditatieweekends en retraites. Na een eerste introductieklas over meditatie, kun je doorstuderen bij ons. Je kunt lessen volgen op verschillende niveaus.

Golog Support Foundation

Op initiatief van Lama Jigmé is in juni 2007 de Golog Support Foundation opgericht. Het doel van deze stichting is het bevorderen van het onderwijs en de gezondheidszorg in de Tibetaanse regio Golog. Dit is de geboortestreek van Lama Jigmé, een zeer arm gebied waar alle hulp welkom is. Meer informatie over de Golog Support Foundation vind je hier.

De stichting is opgericht in juni 2007 en is onafhankelijk. Het is niet afhankelijk van enige religieuze of politieke organisatie.

www.gologsupport.org

Centre Culturel Tibétain Luxembourg

Tibetaans cultureel centrum Luxemburg wil een brug leggen tussen de Tibetaanse cultuur en de Luxemburgse maatschappij. Het centrum zet zich in voor het welzijn van mensen, organisaties en de maatschappij en streeft naar het behoud van deze unieke wijsheidscultuur voor toekomstige generaties.

www.tibetculture.lu

Compassionate Leadership

In de oude Tibetaans boeddhistische cultuur is compassie een centrale waarde. In Tibet worden organisaties ook gebouwd op deze waarde als belangrijkste fundament. Deze organisaties kampen met de zelfde dilemma’s als westerse organisaties. Maar Tibetaanse organisaties kiezen vaak voor andere oplossingen, die niettemin erg effectief zijn. Compassionate Leadership brengt westerse organisaties in contact met vertegenwoordigers van deze cultuur, met hun eigen waarden, strategieën en aanpak.

www.compassionate-leadership.net

Lama Jigmé Ireland

Soms bezoekt Lama Jigmé Ierland om onderricht te geven. Hierover kun je lezen op deze blog.

jigmeireland.blogspot.com