Huisregels Tempel

Nieuw opgestelde huisregels voor tijdens de Covid 19 periode.

De klassen op maandag, woensdag en donderdag kunnen vanaf 1 juni weer vanuit de tempel gevolgd worden. Dat is goed nieuws, maar natuurlijk gelden er ook aanpassingen. We gaan eerst twee weken kijken hoe het functioneert met maximaal 10 mensen, als het goed gaat kunnen daarna maximaal 20 mensen in de tempel, in ieder geval zolang we de 1,5 meter afstand tot elkaar moeten bewaren. Belangrijk is dat iedereen die naar de tempel komt zich aan de aanwijzingen houdt.

De klassen blijven voor iedereen online te volgen, op dezelfde manier als afgelopen weken. Je kunt dus helemaal vrij kiezen of je naar de tempel komt, of dat je de lessen vanuit je eigen huis volgt.

Als je naar de tempel komt zijn er de volgende maatregelen van toepassing:

Van tevoren aanmelden

De belangrijkste maatregel is dat je als je naar de tempel wilt komen moet aanmelden bij Tjard, zodat hij in de gaten kan houden dat er niet meer dan 10 mensen tegelijk zijn. Hij is bereikbaar via whatsapp op 0611719108.

Als je ziek bent blijf thuis

Verder is het echt heel belangrijk dat je thuis blijft als je je niet goed voelt of ziek bent. Bij iedere twijfel kom je niet naar de tempel, denk aan je sanghagenoten en hun families.

Houd 1,5 meter afstand

Dat geldt voor zowel de tempel als de foyer. De kussens in de tempel liggen op de goede afstand, maar in de foyer zullen we allemaal mindful moeten zijn. Gelukkig zijn we daarin goed getraind.

Geef elkaar de ruimte bij het binnenkomen en weggaan. Bij de entrees van de tempel kun je wel je schoenen neerzetten, maar blijf er niet zitten/hangen om bijvoorbeeld je schoenen aan te doen.

Maximaal 1 persoon tegelijk in de keuken en bij de toiletten

De lastigste plekken om afstand te bewaren zijn de keuken en de toiletten, daarom zijn deze enigzins afgeschermd en mag er maar 1 persoon tegelijk zijn.

Houd alles schoon

Bij binnenkomst kun je je handen schoonmaken met handgel of je handen wassen bij de toiletten. Er zijn papieren handdoekjes. 

De dekens zijn even weggehaald en zullen we niet gebruiken, neem dus je eigen dekentje mee als je dat wilt. De kussens zijn schoongemaakt en we zullen dit ook herhalen als het nodig is.

Er zijn toiletdoekjes om het toilet tussentijds schoon te maken, maar in ieder geval aan het eind van elke avond wordt het toilet (door een vrijwilliger ;-)) schoongemaakt.

De deuren van de tempel blijven open voor veel frisse lucht. De deurkrukken van andere deuren, lichtknopjes en geluidsapparatuur worden elke avond ook (door een vrijwilliger ;-)) schoongemaakt.

Als je gebruik wilt maken van handschoenen of mondkapjes neem deze dan zelf mee. Ook zou je een sjaal kunnen meenemen om op te zitten, zodat de kussens schoon blijven.

Zingen

Het is bekend dat zingen een manier is waardoor het virus zich erg makkelijk verspreid. We zullen dan ook alle mantra’s reciteren in plaats van te zingen. Als lama Jigmé zingt en je wilt meezingen, doe dat dan zo voorzichtig als je kunt.

Denk mee 

Zoals gezegd gaan we dit eerst twee weken uitproberen. Als het nodig is volgen er meer maatregelen, maar wellicht kunnen sommige zaken ook minder strak worden. Als je suggesties hebt of ziet waar er zich problemen voordoen laat het ons dan weten. In ieder geval is Tjard de eerste twee weken aanwezig om te kijken hoe het gaat.