My phuntsokcholing
English

Mindtrainingklas B op maandag

De Twaalf Schakels van Onderling Afhankelijk Ontstaan

Dit jaar start op 10 januari 2022

De Boeddha leerde dat deze wereld van fenomenen het proces van onderling afhankelijk ontstaan ​​volgt, waarbij de ene actie of gebeurtenis een andere gebeurtenis veroorzaakt, die weer een andere gebeurtenis veroorzaakt, enzovoort. Het concept van onderlinge afhankelijkheid legt uit hoe het geluk en het lijden in ons huidige leven het resultaat is van onze eerdere acties, en hoe dit proces verloopt via twaalf schakels.

Hoewel op het ultieme niveau de dingen leeg zijn, zonder inherent bestaan, manifesteren de dingen zich  op het conventionele of relatieve niveau dankzij elkaar. Of met andere woorden: ze zijn van elkaar afhankelijk, ze komen uit elkaar voort. Lama Jigmé legt op zeer praktische en directe manier de teachings over de Twaalf Schakels van Onderling Afhankelijk Ontstaan uit. Dat zal ons een beter begrip geven van hoe de dingen ontstaan ​​en hun onderlinge afhankelijkheid van elkaar.

Deze cursus is in principe bedoeld voor degenen die de meditatieklas al hebben gevolgd of die een  regelmatige meditatiebeoefening hebben, maar nieuwkomers zijn welkom.

Praktische informatie

In de mindtrainingsklas B ligt de nadruk op studie. De onderwerpen zijn gebaseerd op authentiek boeddhistische teksten en zijn relevant voor mensen die zich willen verdiepen in de boeddhistische visie. Deelname aan deze klas veronderstelt dat je van plan ben de klas het gehele studiejaar te volgen en bereid bent om dagelijks thuis te studeren en/of te beoefenen. Instromen in deze klas is alleen mogelijk, als je het voornemen hebt om het hele studiejaar 2022 (tot de zomer) te volgen.

Online: Deze klas kan door iedereen ook online gevolgd worden, je moet hiervoor wel lid van Phuntsok Chö Ling zijn of worden. Meer info over lidmaatschappen vind je onder het kopje KLASSEN. Aanmelden voor deelname via internet via maandag@phuntsokcholing.org

Tijd: Elke maandag, van 19.00 tot 21.00 uur
Locatie: Dit is een online klas.
Kosten: Lidmaatschap van Phuntsok Chö Ling (€30,00 per maand)
Aanmelden: Ga naar de shop en kies voor lidmaatschap

Als je vragen of opmerkingen hebt, neem contact op via: maandag@phuntsokcholing.org