My phuntsokcholing
English

MA 22 T/M ZO 28 JULI

Chöd studieweek

Teaching en Beoefening met Lama Jigme

Gedurende 7 dagen geeft Lama Jigmé les over de beoefening van Chöd. Chöd is een Tibetaans woord waarvan de letterlijke vertaling ‘doorsnijden’ is. Het is een hele goede methode om obstakels te doorbreken, zoals onze eigen verstorende emoties, ook wel innerlijke vijanden genoemd. Deze 7 dagen zullen je in staat stellen om het zelf te ervaren en de teachings grondig te begrijpen.

Lama Jigmé geeft les vanuit een zeer korte en ononderbroken, authentieke overdrachtslijn. Deze teachings omvatten de essentie van de Mahayana en Sutrayana leer en kunnen de beoefenaar direct inzicht geven in en ervaring van het begrip van zowel de relatieve als de ultieme waarheid. Dit wordt uitgelegd in de Boeddha’s Hart Sutra (Prajnaparamita), waarin staat: Vorm is leegte. Leegte is vorm. Vorm is niets anders dan leegte en leegte is niets anders dan vorm.

De studieweek kan gevolgd worden door iedereen die voldoende kennis heeft van de basisprincipes van het boeddhisme. Omdat Chöd een zeer diepgaande en krachtige beoefening is, is het niet geschikt voor mensen met grote mentale beperkingen of die emotioneel onstabiel zijn. Neem hierin je verantwoordelijkheid. Neem bij twijfel contact met ons op.

Praktische informatie

Locatie: Phuntsok Chö Ling, Oostkousdijk 17B, 3024 CL Rotterdam, Nederland
Datum:
– Week: maandag 22 t/m zondag 28 juli 2024
– Weekend: vrijdag 26 t/m zondag 28 juli 2024
Programma: Inloop 09:00 – Teaching 09:30 – 13:00 uur & Beoefening: 14:00-16:00 uur (zonder Lama Jigme)

Deelname:

  • Online deelname niet mogelijk
  • Alleen de volledige 7 dagen of het 3 daagse weekend
  • Indien dit een van de eerste keren is dat je les volgt bij Lama Jigmé, geef dan bij je aanmelding je voorkennis en achtergrond in het boeddhisme aan.

Taal: Engels
Lunch: Niet inbegrepen, wel koffie, thee en snacks.
Lunchbox:  Er is een een Himalaya Lunch Box beschikbaar 15 euro per dag of 80,- voor 7 dagen. Wil je deze bestellen? Mail dan naar vincent@phuntsokcholing.org
Prijzen: korting is mogelijk, zie de optie bij aanmelding.

Neem voor vragen of opmerkingen contact op met: events@phuntsokcholing.org

Meld je direct aan