My phuntsokcholing
English

14 t/m 21 Oktober

Chöd studieweek

Diepgaande teachings over Dudjom Lingpa's Chöd

 

LET OP: AANMELDING IS GESLOTEN. Indien je je alsnog wilt aanmelden stuur dan een email naar:  events@phuntsokcholing.org

Gedurende 8 dagen geeft Lama Jigmé les over de beoefening van Chöd. Chöd is een Tibetaans woord waarvan de letterlijke vertaling ‘doorsnijden’ is. Het is een hele goede methode om obstakels te doorbreken, zoals onze eigen verstorende emoties, ook wel innerlijke vijanden genoemd. Deze 8 dagen zullen je in staat stellen om het zelf te ervaren en de teachings grondig te begrijpen.

Lama Jigmé geeft les vanuit een zeer korte en ononderbroken, authentieke overdrachtslijn. Deze teachings omvatten de essentie van de Mahayana en Sutrayana leer en kunnen de beoefenaar direct inzicht geven in en ervaring van het begrip van zowel de relatieve als de ultieme waarheid. Dit wordt uitgelegd in de Boeddha’s Hart Sutra (Prajnaparamita), waarin staat: Vorm is leegte. Leegte is vorm. Vorm is niets anders dan leegte en leegte is niets anders dan vorm.

De studieweek kan gevolgd worden door iedereen die voldoende kennis heeft van de basisprincipes van het boeddhisme. Omdat Chöd een zeer diepgaande en krachtige beoefening is, is het niet geschikt voor mensen met grote mentale beperkingen of die emotioneel onstabiel zijn. Neem hierin je verantwoordelijkheid. Neem bij twijfel contact met ons op.

Praktische informatie

Locatie: Phuntsok Chö Ling, Oostkousdijk 17B, 3024 CL Rotterdam, Nederland
Datum: vrijdag 14 t/m zondag 21 oktober 2022
Tijden: vrijdag 14 augustus: 18.30 – 21.00 uur; zaterdag 15 t/m vrijdag 21 oktober: 09.30 – 13.00 uur

Deelname:

  • Alleen de volledige 8 dagen*
  • Indien dit een van de eerste keren is dat je les volgt bij Lama Jigmé, geef dan bij je aanmelding je voorkennis en achtergrond in het boeddhisme aan.

* Mocht dit echt niet mogelijk zijn, geef dan bij je aanmelding de reden door zodat dit ruim van te voren met Lama Jigmé besproken kan worden.

Taal: Engels met mogelijk simultaanvertaling naar het Nederlands, neem voordat je je aanmeldt contact op met de organisatie als je afhankelijk bent van de vertaling.

Lunch: er is geen lunch inbegrepen, maar wel koffie, thee en snacks.
Prijzen: kortingen zijn mogelijk, zie de opties bij aanmelding.

In het Tibetaans boeddhisme is het traditie dat studenten additioneel een donatie schenken aan hun leraren voor speciale teachings. Dergelijke donaties kunnen bv. rechtstreeks aan de Phuntsok Namgyal Ling Foundation worden gedaan. Hiermee doe je een bijdrage aan het project van Lama Jigmé om een stuk land te kopen waar beoefenaars serieuze retraites en studies kunnen doen.

Neem voor vragen of opmerkingen contact op met: events@phuntsokcholing.org

Meld je direct aan