My phuntsokcholing
English

14 DEC 19:30 - 21:00

Leren Mediteren

Lezing & Meditatie met Lama Jigmé Namgyal

Lama Jigmé gaat in deze lezing in op wat echte meditatie is. Echte meditatie heeft niets te maken met je tijdelijk even goed voelen. Gevoelens veranderen continu. In echte meditatie word je nog steeds gestoord door emoties en gedachten, maar ben je in staat om meer en meer in een kalme, stabiele en heldere staat van geest te verblijven. Dit leidt tot herkenning van je ware essentie, die verborgen is onder een continue stroom van gedachten, gevoelens en emoties. Net zoals de zon van achter de wolken, helder en stralend, tevoorschijn komt.

Lama Jigmé is een praktisch ingestelde leraar, wars van ‘lege’ boekenwijsheid en gericht op de directe ervaring. Hij heeft een heel eigen taal vol humor en herkenbare beeldspraak om je op allerlei niveaus uit te leggen hoe de geest werkt én hoe je die kunt onderzoeken en kalmeren. Zodoende zijn de teachings geschikt voor zowel beginners op het meditatiepad als ervaren meditatie-beoefenaren.

Naast eeuwenlang van leraar op leerling overgedragen authentieke meditatie-instructies die bewezen effectief zijn, gaan de teachings ook over ethiek en hoe een goed leven te leiden.

De Leren Mediteren events zijn onderdeel van de Meditatie Cursus, maar zijn ook prima los te volgen.

Praktische informatie

Tijd: 19:30 – 21:00 (inloop vanaf 19:00)
Taal: Engels
Online: De lezing is ook online te volgen. Bij aanmelding ontvang je hiervoor een link.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Stuur een mailtje naar events@phuntsokcholing.org

Meld je direct aan