My phuntsokcholing
English

11 JAN T/M 15 FEB 19:30-21:00

Meditatie Cursus

Leer de basis van meditatie (6 weken)

Stap in de wereld van eeuwenoude boeddhistische wijsheid waarmee je meer rust en balans in je dagelijkse leven creëert. In de meditatiecursus deelt onze ervaren leraar Lama Jigmé Namgyal op warme en begrijpelijke manier de kernprincipes van meditatie zodat je stap voor stap in je eigen tempo kunt groeien.

In de authentiek Tibetaans boeddhistische tempel in hartje Delfshaven verwelkomen we iedereen met interesse in meditatie, zowel beginners als gevorderden. Echte meditatie heeft niets te maken met je tijdelijk even goed voelen. Gevoelens veranderen continu. In echte meditatie word je nog steeds gestoord door emoties en gedachten, maar ben je in staat om meer en meer in een kalme, stabiele en heldere staat van geest te verblijven. Laat de drukte van alledag achter je en ontdek hoe je met eenvoudige technieken stress kunt verminderen en een diep gevoel van welzijn kunt cultiveren.

Meld je vandaag nog aan voor de meditatiecursus en begin aan een reis om je geest te leren kennen en te trainen. Zo wordt oude wijsheid vertaald en tastbaar gemaakt in ons moderne leven, waarmee innerlijke vreugde en tevredenheid steeds meer je realiteit worden.

Over de meditatieleraar

Lama Jigmé Namgyal groeide op in een nomadenfamilie in het oostelijk deel van Tibet, waar hij vanaf jonge leeftijd het boeddhisme bestudeerde. Zijn belangrijkste leraar was Khenpo Jigmé Phuntsok, bij wie hij studeerde aan de universiteit van Serthar Larung Gar.

Lama Jigmé gaf de afgelopen jaren les aan een breed publiek; van jongeren op de universiteit tot mensen in het bedrijfsleven, zowel bezoekers van musea, militairen uit het leger, studenten in yogascholen, als delinquenten in huizen van bewaring. Door zijn bijzondere gevoel voor humor weet hij op een open en directe manier zijn kennis over te dragen. Hij heeft het unieke talent om je daarbij niet alleen te leren over meditatie, hij geeft je ook praktische handvatten die je leven in allerlei opzichten kunnen verrijken.

Praktische informatie

Tijdens de cursus zal Lama Jigmé zelf twee keer aanwezig zijn. Op de andere avonden richt je je verder op de ervaring van meditatie. Met deze basis zet je thuis eenvoudig je eigen dagelijkse beoefening op. Ben je al wat langer bekend met meditatie? Dan is dit een uitgelezen kans om je beoefening verder te stabiliseren en te verdiepen.

Locatie: Phuntsok Chö Ling. Oostkousdijk 17B, 3024 CL Rotterdam
Data: Zie het overzicht bij de knop aanmelden
Tijd: 19:30 – 21:00 (inloop vanaf 19:00)

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een mailtje naar info@phuntsokcholing.org

Meld je direct aan