My phuntsokcholing
English

06 JUN t/m 07 JUL 19:00-20:30

Meditatiecursus – Introductie tot het boeddhisme

6 weekse meditatie cursus met met Lama Jigmé Namgyal

Wie was Boeddha? Wat zijn de belangrijkste dingen die we van hem kunnen leren? Hoe kunnen we deze eeuwenoude wijsheid toepassen in ons dagelijks leven? En wat is echte meditatie precies? Samen met Lama Jigmé duiken we dieper in deze vragen en onderzoeken we hoe we meer rust en balans kunnen creëren in ons vaak hectische bestaan.

In deze meditatiecursus deelt ervaren leraar Lama Jigmé Namgyal op een warme en begrijpelijke manier de kernprincipes van het boeddhisme en meditatie. Zo kun je stap voor stap, in je eigen tempo, groeien. In onze authentieke Tibetaans boeddhistische tempel in hartje Delfshaven verwelkomen we iedereen met interesse in meditatie, zowel beginners als gevorderden.

Meld je vandaag nog aan voor de meditatiecursus en begin aan een reis om je geest te leren kennen en te trainen. Zo wordt oude wijsheid vertaald naar ons moderne leven, waardoor innerlijke vreugde en tevredenheid steeds meer je realiteit kunnen worden.

Over de meditatieleraar

Lama Jigmé Namgyal groeide op in een nomadenfamilie in het oostelijk deel van Tibet, waar hij vanaf jonge leeftijd het boeddhisme bestudeerde. Zijn belangrijkste leraar was Khenpo Jigmé Phuntsok, bij wie hij studeerde aan de universiteit van Serthar Larung Gar.

Lama Jigmé gaf de afgelopen jaren les aan een breed publiek; van jongeren op de universiteit tot mensen in het bedrijfsleven, zowel aan bezoekers van musea, militairen in het leger, studenten van yogascholen, als delinquenten in huizen van bewaring. Door zijn bijzondere gevoel voor humor weet hij op een open en directe manier zijn kennis over te dragen. Hij heeft het unieke talent om je daarbij niet alleen te leren over meditatie, maar je ook praktische handvatten te geven die je leven in vele opzichten kunnen verrijken.

Praktische informatie

Tijdens de cursus zal Lama Jigmé zelf drie keer aanwezig zijn. Op de andere avonden richt je je onder begeleiding van onze facilitators verder op de ontwikkeling van je meditatie. Met deze basis zet je thuis eenvoudig je eigen dagelijkse beoefening op. Ben je al wat langer bekend met meditatie? Dan is dit een uitgelezen kans om je beoefening verder te stabiliseren en te verdiepen.

Locatie: Phuntsok Chö Ling. Oostkousdijk 17B, 3024 CL Rotterdam
Data: 06 juni t/m 7 juli 2024 (Zie het overzicht bij de knop aanmelden)
Tijd: 19:00 – 20:30 (inloop vanaf 18:30)
Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een mailtje naar events@phuntsokcholing.org

Meld je direct aan