My phuntsokcholing
English

30 JUNI 18:00 - 19:30

Meditatieklas: Relaties / verwachtingen en emoties 3/3

Lezing & Meditatie met Lama Jigmé Namgyal

Ons hele leven is gevuld met relaties, vanaf het allereerste moment dat we geboren werden, zelfs maanden ervoor al! Relaties komen in verschillende vormen en types: de relatie met onze ouders, met onze vrienden, kinderen, kennissen, collega’s, de sportclub, noem maar op. En natuurlijk met onszelf, maar ook met totale vreemden, onze omgeving, de natuur, enzovoort. Sommige relaties zijn prettig en geven ons energie, terwijl andere behoorlijk wat stress kunnen veroorzaken, of jaloezie of zelfs woede in ons kunnen opwekken en onze energie kunnen uitputten. Hoe kunnen we gezonde, vreedzame en bevredigende relaties ontwikkelen en onderhouden? Hoe gaan we om met verwachtingen, emoties en waarden en wat is echte liefde?

Tijdens deze driedelige lezing zal Lama Jigmé spreken over het verschil tussen geest, bewustzijn, ego en emoties, en zal hij een (begeleide) meditatiesessie leiden. Lama zal in het Engels lesgeven en er zal de gelegenheid zijn om hem vragen te stellen over dit onderwerp.

Deze lezing kan als een serie van drie worden gevolgd, maar is ook geschikt als afzonderlijke les. Wij verwelkomen iedereen met interesse in meditatie, zowel beginners als gevorderden.

Praktische informatie

Tijd: 18:00 – 19:30
Taal: Engels
Locatie: Phuntsok Cho Ling, Oostkoudsdijk 17b
Online:
Deze lezing is ook online te volgen. De link ontvang je bij aanmelding

Heb je vragen of wil je meer informatie? Stuur een mailtje naar events@phuntsokcholing.org

Meld je direct aan