My phuntsokcholing
English

04 T/M 8 JANUARI 2023

Phowa Studieweek

5-daagse studieweek met Lama Jigmé Namgyal

NOTE: Aanmelding is vanaf 01-01-’23 gesloten, voor vragen kan je mailen naar: events@phuntsokcholing.org

Phowa is een authentieke, traditionele en buitengewone Mahayana-methode of meditatie-beoefening om iedere negatieve emotie of gedachte te transformeren. Of je nu een boeddhist bent of niet, of je een religie volgt of niet, op een dag zullen we allemaal sterven. We weten niet wanneer we zullen sterven en we kunnen de dood ook niet vermijden. Weet je zeker dat je niet bang zult zijn op het moment van sterven? Daarom is het goed om nu deze geweldige kans aan te grijpen om te leren en te oefenen.

De beoefening van Phowa is een hele krachtige methode die je waarneming direct zuivert. Phowa is meditatie met wijsheid. Voor de beoefening ervan is het belangrijk om te ervaren wat de ware natuur van de geest is. Als we dit tijdens ons leven voldoende hebben getraind zullen we deze methode kunnen gebruiken op het moment van ons sterven. We kunnen dan succesvol ons bewustzijn overdragen wanneer de tijd daar is. Alleen het lichaam sterft en de geest zal dan, afhankelijk van het niveau van de beoefenaar, vele manieren kennen om ware vrijheid te bereiken. En zal bevrijd zijn van elk lijden.

Lama Jigmé is een zeer ervaren authentieke leraar, die deze methodiek zelf ontving van een buitengewone en authentieke meester van een pure, korte en authentieke overdrachtslijn. Het is een zeldzame kans om van hem les te krijgen, wat je op diverse manieren van voordeel kan zijn. Zijn manier van lesgeven is open en direct. Zijn teachings zijn praktisch en goed toegankelijk. Het is Lama Jigmé’s diepste wens om deze teachings te delen met degenen die ze willen ontvangen, en daarmee mensen te ondersteunen bij het belangrijkste en meest kwetsbare moment van hun leven: het moment van sterven.

Deelname

Deelname is alleen mogelijk voor diegenen die alle dagen persoonlijk aanwezig kunnen zijn in het centrum van Phuntsok Chö Ling. Omdat het Phowa onderricht zeer diepgaand is, dien je alle lezingen van woensdag tot en met zondag bij te wonen. Online deelname is niet mogelijk.*

Lama Jigmé zal persoonlijk bekijken of je deel kan nemen aan de studieweek, we verzoeken je vriendelijk om je op tijd in te schrijven. Als dit de eerste keer is dat je Phowa-onderrricht van Lama Jigme ontvangt, noteer dit dan bij je online registratie. Het kan zijn dat we wat meer informatie nodig hebben over je achtergrond met betrekking tot de boeddhistische leer en ervaring.

Omdat Phowa een diepgaande en krachtige oefening is, is het alleen geschikt voor mensen zonder grote mentale beperkingen en die emotioneel stabiel zijn. Neem hierin je verantwoordelijkheid.

*Als je eerder Phowa-onderricht hebt ontvangen (of je woont in het buitenland), is het op verzoek mogelijk om online deel te nemen. Neem vóór registratie contact met ons op via: events@phuntsokcholing.org

Praktische informatie

Locatie: Phuntsok Chö Ling, Oostkousdijk 17B, 3024 CL Rotterdam.
Tijden: woensdag 4 januari t/m zondag 8 januari, dagelijks van 09:30 – 13:00 uur. Tijdens de les is er een pauze, voor koffie en thee wordt gezorgd. Als je iets wilt eten, neem het dan zelf mee. Lunch is niet voorzien.
Taal: Engels.
Wat mee te nemen: In de tempel zijn kussens, stoelen en dekens. Ook zijn er gebedenboekjes beschikbaar voor gebruik in de tempel. Neem eventueel een notitieboekje en pen en sokken of pantoffels mee.
Audio- en Video-opnames: Het is niet toegestaan ​​om tijdens de studieweek audio- en video-opnames of foto’s te maken.

Voor vragen zijn we bereikbaar op: events@phuntsokcholing.org

Meld je direct aan