My phuntsokcholing
English

05 MEI 2022 - 17:45 - 18:45

Vrijheidsmaaltijd (Gratis)

Vier Bevrijdingsdag met een gratis maaltijd en meditatie

Op 5 mei schuiven tienduizenden Rotterdammers overal in de stad bij elkaar aan tafel voor de eerste editie van de Rotterdamse Vrijheidsmaaltijden. Dat is ook mogelijk in de gezellige foyer van ons centrum! Iedereen is welkom.

Ieder jaar, ter gelegenheid van Bevrijdingsdag, ontwikkelt een bekende Nederlandse chef een nieuw recept voor de Vrijheidssoep. Dit jaar genieten we van een heerlijke plantaardige harira-soep, bedacht door chef en kookboekenschrijfster Nadia Zerouali. De soep kreeg een echte Rotterdamse twist van chef Perry de Man, o.a. bekend van 24Kitchen en zijn legendarische Toko. Op het soepblik siert een design van de wereldbekende kunstenaar Piet Parra.

We gaan tijdens de maaltijd met elkaar in gesprek over wat vrijheid en onvrijheid nou eigenlijk is en wat het voor een ieder inhoudt. Vrijheid vanuit boeddhistisch perspectief legt de nadruk op geestelijke vrijheid, vrij zijn van negatieve emoties en gedachtepatronen. Dit impliceert dat er meerdere niveaus van vrijheid bestaan… Volgens de leer van de Boeddha is meditatie een perfecte methode om ultieme vrijheid te ontwikkelen. Kom gezellig eten en meepraten over dit onderwerp en ervaar aansluitend (gratis en optioneel) zelf wat meditatie kan betekenen voor jou.

In 2020 zijn Kelly Leeuwis en Berend van Zanten de Rotterdamse Vrijheidsmaaltijden gestart, als manier om Rotterdammers met elkaar te verbinden. Rotterdam bestaat uit zoveel mensen, en we drijven soms onbedoeld uit elkaar. Met de Vrijheidsmaaltijden prikkelen we je om uit je bubbel te komen en aan te schuiven bij – tot dan – onbekenden. Ga in gesprek en verken wat jou met de ander verbindt. Juist op 5 mei, want als we dan de verbinding met elkaar opzoeken, kunnen we vandaag, morgen én in de toekomst samen in een vrij Rotterdam leven.

Praktische informatie
Entree: gratis! Donaties zijn altijd welkom.

Datum: donderdag 5 mei 2022
Tijden: inloop: 17:00 uur, maaltijd: 17:45 – 18:45 uur
Aansluitende meditatie: 19:00 – 21:00 uur (optioneel)
Locatie: Phuntsok Chö Ling, Oostkousdijk 17B, Rotterdam

Meld je direct aan