My phuntsokcholing
English

Rotterdam Mediteert!

Leer je innerlijke rust te ontwikkelen

Wil je meer weten over de theorie en praktijk van meditatie? In ons centrum kun je ervaren wat meditatie voor jou kan betekenen. De mooie tempelruimte bevindt zich in hartje Rotterdam en biedt zo een oase van rust in deze bruisende stad.

Bij ons krijg je les van de meditatieleraar Lama Jigmé Namgyal. Lama Jigmé is geboren en getogen in Tibet en heeft vanaf jonge leeftijd o.a. meditatie bestudeerd en kan jou dit op authentieke wijze leren.

Echte meditatie

Echte meditatie heeft in principe niets te maken met je goed voelen. Je gevoel verandert immers voortdurend. Ter illustratie, zo voel je je gelukkig en van het ene op het andere moment ben je ineens boos of geïrriteerd. Meditatie stelt je in staat om kalm te blijven, vooral op die momenten waarop dat het hardst nodig is. Zo creëer je meer rust voor jezelf én voor anderen.

Tijdens echte meditatie word je niet gestoord door emoties of gevoelens, maar kun je verblijven in een stabiele en kalme gemoedstoestand. Op deze manier brengt meditatie helderheid en leidt ze tot herkenning van je ware natuur, welke normaal gesproken verborgen is onder een continue stroom van gedachten, gevoelens en emoties. Zoals de zon ongelimiteerd schijnt, ook als de wolken ervoor zitten.

Mogelijkheden

Ons centrum biedt je diverse manieren aan om te mediteren. Zo is er een laagdrempelige kennismaking met meditatie tijdens de Open Meditatie op zondagmiddag. Wil je meditatie echt van de basis af goed leren? Dat kan in de meditatieklas Leren Mediteren op donderdagavond. Heb je die basis al en zoek je een fijne plek om in een groep de stilte en kracht van meditatie te ervaren? Dan ben je welkom bij de Stiltemeditatie op dinsdagavond. Hieronder een korte toelichting op alledrie de mogelijkheden:

Open Meditatie

Onze meditatieruimte is iedere zondagmiddag open voor iedereen. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met meditatie en deze te beoefenen, ongeacht leeftijd, achtergrond en ervaring. Als je geen ervaring in meditatie hebt, zijn er studenten aanwezig die je op weg kunnen helpen, zodat je de voordelen van meditatie kunt ‘proeven’.

In principe elke zondag van 16.00 – 18.00 uur, maar kijk voor de actuele data in de kalender. Meer details over de Open Meditatie vind je hier.

Leren Mediteren

Op de donderdagavond is er ruimte om op meer gestructureerde wijze de basis van meditatie te leren. Je krijgt wekelijks uitleg over meditatie en er wordt gezamenlijk beoefend. Bovendien komt Lama Jigmé eens per maand om onderricht over meditatie te geven. Hij inspireert je om een dagelijkse meditatie-gewoonte te creëren, geeft je tools om afleidingen te weerstaan en begeleidt je om wat je hebt gehoord in de teaching, te verdiepen in je meditatie.

Elke donderdag van 19.00 tot 21.00 uur. Kijk hier voor meer details over deze meditatieklas.

Stiltemeditatie

In de meditatieklas op de dinsdagavond wordt gemediteerd in drie sessies van een half uur. Het gaat om stille meditatie, zonder instructies. Ook tussen de sessies door zal de stilte bewaard worden in de meditatieruimte. De avond wordt gefaciliteerd door ervaren studenten en is toegankelijk voor mensen die enige ervaring hebben in het ‘zitten’.

Elke dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur. Meer informatie over de Stiltemeditatie vind je hier.

Mocht je vragen hebben, dan kan je ons altijd bellen (+31103073142), mailen (info@phuntsokcholing.org) of een keer binnenlopen (Oostkousdijk 17b, Rotterdam Delfshaven).

Leuk je te ontmoeten!

#lopentezittentemediteren #rotterdammediteert #meditatie