My phuntsokcholing
English

Rotterdam Mediteert!

Leer je innerlijke rust te ontwikkelen

Wil je meer weten over de theorie en praktijk van meditatie? In ons centrum kun je ervaren wat meditatie voor jou kan betekenen. De mooie tempelruimte bevindt zich in hartje Rotterdam en biedt zo een oase van rust in deze bruisende stad.

Bij ons krijg je les van de meditatieleraar Lama Jigmé Namgyal. Lama Jigmé is geboren en getogen in Tibet en heeft vanaf jonge leeftijd o.a. meditatie bestudeerd en kan jou dit op authentieke wijze leren.

Onze meditatieruimte is regelmatig open voor iedereen. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met meditatie en deze te beoefenen, ongeacht leeftijd, achtergrond en ervaring. Als je geen ervaring in meditatie hebt, zijn er studenten aanwezig die je op weg kunnen helpen, zodat je de voordelen van meditatie kunt ‘proeven’.

Kijk voor de actuele data in de kalender.

Echte meditatie

Echte meditatie heeft in principe niets te maken met je goed voelen. Je gevoel verandert immers voortdurend. Ter illustratie, zo voel je je gelukkig en van het ene op het andere moment ben je ineens boos of geïrriteerd. Meditatie stelt je in staat om kalm te blijven, vooral op die momenten waarop dat het hardst nodig is. Zo creëer je meer rust voor jezelf én voor anderen.

Tijdens echte meditatie word je niet gestoord door emoties of gevoelens, maar kun je verblijven in een stabiele en kalme gemoedstoestand. Op deze manier brengt meditatie helderheid en leidt ze tot herkenning van je ware natuur, welke normaal gesproken verborgen is onder een continue stroom van gedachten, gevoelens en emoties. Zoals de zon ongelimiteerd schijnt, ook als de wolken ervoor zitten.

Mogelijkheden

Ons centrum biedt je diverse manieren aan om te mediteren. Zo is er een laagdrempelige kennismaking met meditatie tijdens de Open Meditatie Middag, via onze Meditatie Cursus of de diverse Studieklassen en maandelijkse Publieke Lezingen.

Meditatiecursus

Meld je vandaag nog aan voor de meditatiecursus en begin aan een reis om je geest te leren kennen en te trainen. Zo wordt oude wijsheid vertaald en tastbaar gemaakt in ons moderne leven, waarmee innerlijke vreugde en tevredenheid steeds meer je realiteit worden.

Tijdens de cursus zal Lama Jigmé zelf twee keer aanwezig zijn. Op de andere avonden richt je je verder op de ervaring van meditatie. Met deze basis zet je thuis eenvoudig je eigen dagelijkse beoefening op. Ben je al wat langer bekend met meditatie? Dan is dit een uitgelezen kans om je beoefening verder te stabiliseren en te verdiepen.

Locatie: Phuntsok Chö Ling. Oostkousdijk 17B, 3024 CL Rotterdam
Data: Zie het overzicht bij de knop aanmelden
Tijd: 19:00– 21:00

Klik hier voor meer informatie

 

Open Meditatie

Wil je kennismaken met meditatie of zoek je een plaats waar je je eigen meditatiebeoefening verder kunt ontwikkelen? Kom dan naar de Open Meditatie en ontdek de voordelen van mediteren in een groep.

Iedereen is op deze middag welkom om te komen mediteren, leden en niet-leden van Phuntsok Chö Ling, ongeacht je eventuele religie, je achtergrond of nationaliteit. Ervaring met meditatie is niet vereist, want er zijn studenten aanwezig die een korte meditatie-instructie geven.
Heb je al ervaring met meditatie? Dan kan je natuurlijk gewoon je eigen beoefening doen in de tempel.

Locatie: Phuntsok Chö Ling. Oostkousdijk 17B, 3024 CL Rotterdam
Data: Zie het overzicht bij de knop aanmelden
Tijd: 15:30 – 17:00

Klik hier voor meer informatie