My phuntsokcholing
English

09 t/m 16 Oktober 10:00 - 13:00

De Acht Bewustzijnsgebieden

8-daagse studieweek in Rotterdam of online met Lama Jigmé Namgyal

Lama Jigmé Namgyal geeft ook dit najaar een achtdaagse studieweek. De lessen zullen (met uitzondering van de vrijdagavond) in de ochtend plaatsvinden, waardoor er ruimte is om ‘s middags te reflecteren en te mediteren. Voor leden van Phuntsok Cho Ling en Centre Culturel Tibetain is het mogelijk de studieweek online te volgen. Het onderwerp is: de acht bewustzijnsgebieden.

In de boeddhistische filosofie wordt een uitleg gegeven over de acht bewustzijnsgebieden. Ze zijn een classificatie die is ontwikkeld in de traditie van de Yogacara-school van het boeddhisme. De acht bewustzijnsgebieden zijn de vijf zintuigen aangevuld met de geest, verontreinigingen van de geest en tenslotte kunzi namshe. Deze laatste is het grondbewustzijn, of opslagplaats van de geest, die de basis is voor de andere zeven en daarom de basis voor onze emoties en gedachten, ons geluk en lijden. Oorzaken, voorwaarden en onderlinge afhankelijkheid zijn nodig om dingen in de geest te laten opkomen; ze verschijnen niet zonder reden. Om onszelf van lijden te bevrijden, moeten we eerst de oorzaak van ons lijden begrijpen. Om de oorzaak van lijden te begrijpen, moeten we onze geest begrijpen en hoe de acht bewustzijnsgebieden met elkaar verbonden zijn.

Praktische informatie

Datum: vrijdag 9 t/m vrijdag 16 oktober 2020
Deelname: Weekend vr t/m zo; Midweek ma t/m vr; Volledig vr t/m vr
Locatie: Phuntsok Chö Ling, Oostkousdijk 17B, 3024 CL Rotterdam, Nederland
Tijden: vrijdag 9 oktober: 19.30 – 21.30 uur;
zaterdag 10 t/m vrijdag 16 oktober: 10.00 – 13.00 uur
Taal: Engels met mogelijk simultaanvertaling naar het Nederlands, neem voordat je je aanmeldt contact op met de organisatie als je afhankelijk bent van de vertaling.

Let op: er is geen lunch inbegrepen
Neem voor vragen of opmerkingen contact op met: events@phuntsokcholing.org

Prijzen

Deze prijzen zijn exclusief een vrijwillige donatie aan Lama Jigmé, welke je direct aan hem kunt geven. (geef het bedrag aan het eind van de week in een envelop, we zetten daarvoor een mandje klaar)

Reguliere prijzen, volledig:
€ 170, weekend: € 60, midweek € 110, online volledig € 110
Leden betalen, volledig: € 120, weekend € 40, midweek € 80, online volledig € 80

Kortingen zijn mogelijk, zie de opties bij aanmelding.

Maatregelen in verband met het Coronavirus
Het blijft heel belangrijk je te houden aan de regels die nodig zijn om de verspreiding van Corona te voorkomen. We willen je vragen een mondkapje mee te nemen om bij binnenkomst, tijdens de pauzes en bij het vertrek een veilige situatie te kunnen handhaven. Lees hier mee over onze huisregels.

Meld je direct aan