My phuntsokcholing
English

27 t/m 31 December 10:00 -13:00

Phowa | Studieweek

5-daagse studieweek in Rotterdam of online met Lama Jigmé Namgyal

LET OP: Door de huidige lockdown is besloten de tempel te sluiten. Dit evenement is momenteel alleen nog online te volgen voor studenten die al eerder Phowa onderricht hebben ontvangen. 

Deze Phowa Week is bedoeld voor degenen die het Phowa Introductieweekend hebben bijgewoond, deze teachings eerder van Lama Jigmé hebben ontvangen, of voor toegewijde studenten met een achtergrond in boeddhisme en meditatie. Vanwege de diepgang van de teachings, kan online deelnemen aan deze week alleen op advies van Lama Jigmé.

Phowa is een authentieke, traditionele, buitengewone Mahayana-methode of meditatiebeoefening om elke negatieve emotie of andere mentale verstoring te transformeren. De beoefening van Phowa heeft een hele grote kracht en is een methode die de perceptie direct zuivert. Maar het is niet gemakkelijk om Phowa te begrijpen als je geen ervaring hebt met de ware natuur van de geest of met het Juiste Zicht. Meditatie met wijsheid, dat is Phowa, wat een authentieke pure transformatie van perceptie betekent.

Omdat we op elk moment kunnen sterven (niemand weet wanneer dit zal gebeuren, en we kunnen de dood ook niet vermijden), moeten we nu oefenen. We hebben nu deze geweldige kans om te leren en te oefenen. Het maakt niet uit wat je gelooft of niet. Het is belangrijk om te begrijpen wat de ware natuur van de geest is. Als we tijdens ons leven voldoende hebben getraind, zullen we genoeg ervaring hebben om het te gebruiken en om succesvol te zijn in de overdracht van bewustzijn wanneer de tijd rijp is. Dan sterft alleen het lichaam en de geest zal vele manieren hebben om ware vrijheid te bereiken, om bevrijd te worden van elk lijden of angst.

Op het moment van overlijden verlaat ons bewustzijn ons lichaam gewoonlijk via een van de negen deuren. Afhankelijk van welke van deze negen deuren ons bewustzijn passeert, worden we herboren in een van de zes rijken van het bestaan. Om niet meer herboren te worden in een van deze zes rijken en om de eindeloze cirkel van geboorte en dood te doorbreken, moet ons bewustzijn via de kruin van het hoofd vertrekken. Traditioneel wordt de kruin de deur van bevrijding genoemd.

De krachtige beoefening van Phowa, of de overdracht van bewustzijn, stelt je in staat je bewustzijn over te brengen naar een zuivere waarneming op het moment van overlijden. Angst, paniek of andere mentale negativiteit zullen door deze methode worden getransformeerd, hoewel er veel niveaus van overdracht zijn, afhankelijk van het niveau van de beoefenaar.

Het is Lama Jigmé’s diepste wens om deze teachings te delen met degenen die ze willen ontvangen, en om levende wezens te helpen op het belangrijkste en meest kwetsbare moment van hun leven, het moment van sterven.

Praktische informatie

Deelname: De gehele studieweek
Locatie: Phuntsok Chö Ling, Oostkousdijk 17B, 3024 CL Rotterdam of online (alleen zij die bekend zijn met het Phowa-onderricht
Tijden: Dagelijks van 10.00 – 13.00 uur
Taal: Engels, wanneer je afhankelijk bent van de vertaling naar het Nederlands neem dan voordat je je inschrijft contact op met events@phuntsokcholing.org
Let op: lunch is (vanwege corona-maatregelen) niet inbegrepen!

Voor vragen zijn we bereikbaar op: events@phuntsokcholing.org.

Maatregelen in verband met het coronavirus
Het blijft heel belangrijk je te houden aan de regels die nodig zijn om de verspreiding van corona te voorkomen. We willen je vragen een mondkapje mee te nemen om bij binnenkomst, tijdens de pauzes en bij het vertrek een veilige situatie te kunnen handhaven. Lees hier meer over onze huisregels.

Phuntsok Namgyal Ling

Het is Lama Jigmé’s zin diepste wens met de stichting Phuntsok Namgyal Ling een stuk land te verwerven waar hij oa. mensen wil begeleiden met sterven en diepere teachings wil geven over oa. dit onderwerp. Wil je dit project steunen of informatie kijk dan op de website.

Meld je direct aan