My phuntsokcholing
English

6 t/m 15 augustus

Zomer studieweek

Diepgaande teachings over Dudjom Lingpa's Chöd

LET OP!! Aanmelden voor de Studieweek is niet meer mogelijk. Neem voor vragen of opmerkingen contact op met: events@phuntsokcholing.org

Na een periode waarin reizen verboden was, zijn we heel blij dat we Lama Jigmé Namgyal weer kunnen verwelkomen in ons centrum in Rotterdam.

Gedurende tien dagen geeft Lama Jigmé les over de beoefening van Chöd. Chöd is een Tibetaans woord waarvan de letterlijke vertaling ‘doorsnijden’ is. Het is een hele goede methode om obstakels te doorbreken, zoals onze eigen verstorende emoties, ook wel innerlijke vijanden genoemd. Deze tien dagen zullen je in staat stellen om het zelf te ervaren en de teachings grondig te begrijpen.

Lama Jigmé geeft les vanuit een zeer korte en ononderbroken, authentieke overdrachtslijn. Deze teachings omvatten de essentie van de Mahayana en Sutrayana leer en kunnen de beoefenaar direct inzicht geven in en ervaring van het begrip van zowel de relatieve als de ultieme waarheid. Dit wordt uitgelegd in de Boeddha’s Hart Sutra (Prajnaparamita), waarin staat: Vorm is leegte. Leegte is vorm. Vorm is niets anders dan leegte en leegte is niets anders dan vorm.

De studieweek kan gevolgd worden door iedereen die eerder de teachings over Chöd heeft ontvangen van Lama Jigmé of door iedereen die voldoende kennis heeft van de basisprincipes van het boeddhisme. Neem bij twijfel contact met ons op.

Omdat Chöd een zeer diepgaande en krachtige beoefening is, is het niet geschikt voor mensen met grote mentale beperkingen of die emotioneel onstabiel zijn. Neem hierin je verantwoordelijkheid.

Praktische informatie

Aanmelden is uitsluitend mogelijk tot 28 juli!

Locatie: Phuntsok Chö Ling, Oostkousdijk 17B, 3024 CL Rotterdam, Nederland
Online: Via Zoom, alleen voor studenten die al eerder Chöd hebben beoefend met Lama Jigmé.
Datum: vrijdag 6 t/m zondag 15 augustus 2021
Tijden: vrijdag 6 augustus: 19.30 – 21.30 uur; zaterdag 7 t/m zondag 15 augustus: 10.00 – 13.00 uur

Deelname:

  • Alleen de volledige 10 dagen
  • Is het niet mogelijk om de volledige 10 dagen te volgen en wil je toch meedoen? Of denk je een dag te missen? Geef dan bij je aanmelding de reden door zodat dit ruim van te voren met Lama Jigmé besproken kan worden.
  • Indien dit een van de eerste keren is dat je les volgt bij Lama Jigmé, geef dan bij je aanmelding je voorkennis en achtergrond in het boeddhisme aan.

Taal: Engels met mogelijk simultaanvertaling naar het Nederlands, neem voordat je je aanmeldt contact op met de organisatie als je afhankelijk bent van de vertaling.

Lunch: er is geen lunch inbegrepen, maar wel koffie, thee en snacks.
Prijzen: kortingen zijn mogelijk, zie de opties bij aanmelding.

In het Tibetaans boeddhisme is het traditie dat studenten additioneel een donatie schenken aan hun leraren voor speciale teachings. Dergelijke donaties kunnen bv. rechtstreeks aan de Phuntsok Namgyal Ling Foundation worden gedaan. Hiermee doe je een bijdrage aan het project van Lama Jigmé om een stuk land te kopen waar beoefenaars serieuze retraites en studies kunnen doen.

Maatregelen in verband met het Coronavirus
Het blijft belangrijk dat we ons houden aan de regels die nodig zijn om de verspreiding van Corona te voorkomen . Lees hier meer over onze huisregels.

Neem voor vragen of opmerkingen contact op met: events@phuntsokcholing.org

Meld je direct aan