My phuntsokcholing
English

14 November 09-30 - 13:00

Acht Verzen voor het Trainen van de Geest

Studieochtend met Lama Jigmé Namgyal

In deze cyclus van 8 studieochtenden zal Lama Jigmé Namgyal een toelichting geven op de korte tekst: ‘Eight verses for training the mind’. Dit is de derde studieochtend, waarin het derde vers het onderwerp is. Naast de uitleg zal hij ook praktische instructies geven over hoe dit te integreren in het dagelijkse leven. De studieochtend is toegankelijk voor iedereen, leden en niet-leden van Phuntsok Chö Ling, ongeacht achtergrond of religie. De ochtenden kunnen als serie en ook afzonderlijk gevolgd worden. Er is ook ruimte om vragen te stellen.

Deze korte tekst heeft in de loop van de geschiedenis veel aandacht gekregen van vele grote meesters. Z.H. Jigme Phuntsok Rinpoche beschouwde deze tekst als de belangrijkste instructie onder alle Dharmaleringen die hij deelde.

De Acht verzen voor het trainen van de geest kunnen enorme voordelen opleveren voor de beoefening van zowel het Sutrayana- als het Tantrayana-onderricht. De eerste zeven verzen van de Acht verzen voor het trainen van de geest behandelen de beoefeningen die verband houden met het cultiveren van het methodeaspect van het pad, zoals mededogen, altruïsme en de aspiratie om Boeddhaschap te bereiken. Het laatste vers behandelt de beoefeningen die gericht zijn op het cultiveren van het wijsheidsaspect van het pad.

Tijdens acht zaterdagen geeft Lama Jigmé Namgyal ons de kans om hierover een diepgaand begrip te krijgen met daarbij praktische instructies die we toe kunnen passen in ons dagelijks leven.


Praktische informatie

LET OP: Voor leden van PCL of CCT is deze lezing ook online te volgen via webinar. Als je geen lid bent, is het verzoek van Lama Jigme om de lezing in de tempel te volgen. In dien dat niet mogelijk is neem dan eerst contact met ons op.*

Prijzen: Niet-leden betalen 24 euro per ochtend. Kortingen zijn mogelijk, zie keuzes bij aanmelding.
Tijd: Zaal is open om 09.00 uur. Start om 09.30 uur.
Taal: Engels met simultaanvertaling naar nederlands
Plaats: Oostkousdijk 17b Rotterdam – Delfshaven.
* Meer informatie: events@phuntsokcholing.org

Maatregelen in verband met het Coronavirus
Het blijft heel belangrijk je te houden aan de regels die nodig zijn om de verspreiding van Corona te voorkomen. We willen je vragen een mondkapje mee te nemen om bij binnenkomst, tijdens de pauzes en bij het vertrek een veilige situatie te kunnen handhaven. Lees hier mee over onze huisregels.

Meld je direct aan