Leren Mediteren

Waarom is het goed om te mediteren?

11 July 2019 19:00 - 11 July 2019 21:30

Phuntsok Chö Ling

€10.00 (standaard)

Aanmelden

Als je met mediteren begint, is het een interessante, nieuwe ervaring. Maar als je echt de voordelen van meditatie wilt ervaren is het nodig om regelmatig, liefst elke dag, te mediteren. Het is dan essentieel om te weten waarom je mediteert én wat je motivatie is.

Lama Jigmé inspireert je deze avond om een dagelijkse meditatie-gewoonte te creëren, geeft je tools om afleidingen te weerstaan en begeleid je om wat je hebt gehoord in de teaching, te verdiepen in je meditatie. Zo kun je de zomer wel doorkomen! Er is ruimte om vragen te stellen.

Door meditatie creëer je meer rust voor jezelf en voor anderen. Wil je meer weten over de theorie en praktijk van meditatie? Lama Jigmé Namgyal geeft een aantal lezingen waar je de achtergrond en basis van meditatie op authentieke wijze leert. De lezingen worden afgestemd op het niveau en vragen van de aanwezigen, waardoor ze telkens een andere invalshoek hebben. Daardoor is het ook zinvol om de hele serie te volgen. De lezingen zijn open voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of ervaring.

Lama Jigmé is bijzonder praktisch ingesteld, wars van ‘lege’ boekenwijsheid en erg gericht op de ervaring. Hij heeft zijn hele eigen taal vol humor en herkenbare metaforen om je op allerlei niveaus uit te leggen hoe de geest werkt en hoe je die kunt onderzoeken en kalmeren.

Mocht je na het volgen van de lezing meer willen weten over meditatie of gezamenlijk met anderen willen oefenen, dan ben je welkom in de Meditatieklas A. Deze klas is telkens op de donderdagavond, tussen de lezingen van Lama Jigmé in.

De zaal is open om 18:30 uur.

Aanmelden