De Vier Onbegrensde Kwaliteiten

Studieochtend over gelijkmoedigheid

21 March 2020 09:30 - 21 March 2020 13:00

Phuntsok Chö Ling

€21.00 (standaard)

Aanmelden

LET OP! In verband met de situatie omtrent het coronavirus komt Lama Jigmé niet naar Rotterdam. De lezing gaat echter wel door, Lama Jigmé geeft deze lezing via webinar (vanuit Luxemburg). Bij aanmelding ontvang je een link waarmee je de livestream vanuit huis kan volgen.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  

In een serie van vier studieochtenden op zaterdagmorgen zal Lama Jigmé Namgyal een toelichting geven op de vier onmetelijken. Naast de uitleg zal hij ook praktische instructies geven over hoe deze onbegrensde kwaliteiten te integreren in het dagelijkse leven. De studieochtenden zijn toegankelijk voor iedereen, leden en niet-leden van Phuntsok Chö Ling, ongeacht achtergrond of religie. Er is ook ruimte om vragen te stellen.

De vier onmetelijken of de vier grenzeloze eigenschappen zijn liefdevolle-vriendelijkheid, compassie, vreugde en gelijkmoedigheid. Het zijn eigenschappen van je geest en hart die inherent zijn aan onze eigen fundamentele natuur. Door ze in onze activiteiten te cultiveren groeit hun aanwezigheid binnenin onszelf. Terwijl hen aanwezigheid aan kracht wint, nemen ook hun grenzeloze kwaliteiten toe. De vier onmetelijken zijn de onvoorwaardelijke rijkdom die altijd beschikbaar is voor eenieder van ons, zelfs wanneer we sterven.

Gelijkmoedigheid is absoluut onmisbaar, vanuit deze kalme toestand ontstaat de koestering van anderen en van de hele wereld. Vanuit gelijkmoedigheid is het mogelijk buitengewone liefdevolle-vriendelijkheid en compassie te ontwikkelen, en daaruit ontstaat Bodhicitta.

Maar hoe doen we dat? Dat is nog niet zo makkelijk. Het kan in realiteit heel moeilijk zijn omdat sommige mensen heel vriendelijk zijn en anderen heel gemeen. Sommige mensen vind je al gauw aardig, bij anderen gaat het minder makkelijk. Het moet dieper gaan. Als we doorgaan met het beoordelen van anderen op basis van hun uiterlijk en gedrag is het een hopeloze onderneming. In plaats daarvan moeten we teruggaan naar een hele simpele waarheid: ieder voelend wezen verlangt ernaar gelukkig te zijn en vrij te zijn van lijden. Dat is het uitgangspunt! Maak je deze diepe oprechte affirmatie, over de Boeddhanatuur van elk levend-wezen, dan transformeert het je leven

Praktische informatie

Serie van vier studieochtenden op 21 maart, 25 april, 23 mei en 20 juni. Als serie te volgen, maar ook apart. Maak je keuze bij het aanmelden.

Prijzen: Niet-leden betalen 21 euro per ochtend. Voor de serie van 4 studieochtenden betalen niet-leden 73,50 euro. Kortingen zijn mogelijk, zie de keuzes bij aanmelding.

Tijd: Zaal is open om 09.00 uur. Start om 09.30 uur.

Taal: Engels met simultaanvertaling naar nederlands

Plaats: Oostkousdijk 17b Rotterdam - Delfshaven.

Meer informatie: events@phuntsokcholing.org

 
Aanmelden