De Vier Onbegrensde Kwaliteiten

Studieochtend over compassie

23 May 2020 09:30 - 23 May 2020 13:00

Phuntsok Chö Ling

€21.00 (standaard)

Aanmelden

In een serie van vier studieochtenden op zaterdagmorgen zal Lama Jigmé Namgyal een toelichting geven op de vier onmetelijken. Naast de uitleg zal hij ook praktische instructies geven over hoe deze onbegrensde kwaliteiten te integreren in het dagelijkse leven. De studieochtenden zijn toegankelijk voor iedereen, leden en niet-leden van Phuntsok Chö Ling, ongeacht achtergrond of religie. Er is ook ruimte om vragen te stellen.

De vier onmetelijken of de vier grenzeloze eigenschappen zijn liefdevolle-vriendelijkheid, compassie, vreugde en gelijkmoedigheid. Het zijn eigenschappen van je geest en hart die inherent zijn aan onze eigen fundamentele natuur. Door ze in onze activiteiten te cultiveren groeit hun aanwezigheid binnenin onszelf. Terwijl hen aanwezigheid aan kracht wint, nemen ook hun grenzeloze kwaliteiten toe. De vier onmetelijken zijn de onvoorwaardelijke rijkdom die altijd beschikbaar is voor eenieder van ons, zelfs wanneer we sterven.

Compassie is onze zorgzame, menselijke reactie op lijden. Een compassievol hart is oordeelvrij en herkent dat al het lijden, van onszelf en dat van anderen, tederheid verdient. Compassie moet worden gecombineerd met de wijsheid om de juiste actie te nemen.

Praktische informatie

Serie van vier studieochtenden op 21 maart, 25 april, 23 mei en 20 juni. Als serie te volgen, maar ook apart. 

Prijzen: Niet-leden betalen 21 euro per ochtend. Kortingen zijn mogelijk, zie keuzes bij aanmelding.

Tijd: Zaal is open om 09.00 uur. Start om 09.30 uur.

Taal: Engels met simultaanvertaling naar nederlands

Plaats: Oostkousdijk 17b Rotterdam - Delfshaven.

Meer informatie: events@phuntsokcholing.org

 
Aanmelden