My phuntsokcholing
English

12 juni 09:45 - 13:00

Acht Verzen voor het Trainen van de Geest 1/2

Studieochtend met Lama Jigmé Namgyal

Wij zijn verheugd mede te delen dat Lama Jigmé voor deze lezing weer speciaal naar de tempel in Rotterdam komt! LET OP: Er zijn maximaal 20 plekken beschikbaar. De lezing zal ook online te volgen zijn, dus kies het juiste ticket bij registratie.

De aankomende twee studiedagen (zaterdag 12 juni en 10 juli) zullen een herhaling zijn van de leringen over de Acht Verzen voor het trainen van de geest, waarover Lama Jigmé Namgyal sinds september vorig jaar lesgeeft. Deze twee sessies zullen interactief zijn, wat betekent dat Lama zelf vragen zal stellen aan de deelnemers en hen de kans zal geven om ook over dit onderwerp te delen en vragen te stellen.

Eight verses for training the mind
Deze korte tekst heeft in de loop van de geschiedenis veel aandacht gekregen van vele grote meesters. Z.H. Jigme Phuntsok Rinpoche beschouwde deze tekst als de belangrijkste instructie onder alle Dharmaleringen die hij deelde.

De Acht verzen voor het trainen van de geest kunnen enorme voordelen opleveren voor de beoefening van zowel het Sutrayana- als het Tantrayana-onderricht. De eerste zeven verzen van de Acht verzen voor het trainen van de geest behandelen de beoefeningen die verband houden met het cultiveren van het methodeaspect van het pad, zoals mededogen, altruïsme en de aspiratie om Boeddhaschap te bereiken. Het laatste vers behandelt de beoefeningen die gericht zijn op het cultiveren van het wijsheidsaspect van het pad.

De studieochtend is toegankelijk voor iedereen, leden en niet-leden van Phuntsok Chö Ling, ongeacht achtergrond of religie.

Praktische informatie

Tijd: Zaal open 09:00. Lezing start om 10.00 uur.
Taal: Engels
Online: Bij aanmelding ontvang je in de bevestigingsbrief de link voor deelname aan de Zoom webinar
* Meer informatie: events@phuntsokcholing.org

Maatregelen in verband met het Coronavirus
Het blijft heel belangrijk je te houden aan de regels die nodig zijn om de verspreiding van Corona te voorkomen. We willen je vragen een mondkapje mee te nemen om bij binnenkomst, tijdens de pauzes en bij het vertrek een veilige situatie te kunnen handhaven. Lees hier mee over onze huisregels.

Meld je direct aan