My phuntsokcholing
English

23 APRIL 09:30-13:00

De Vier Gedachten die je Geest Veranderen 5/8 ONLINE

Studieochtend met Lama Jigme - Onderwerp: Karma als oorzaak en gevolg ONLINE

LET OP: Deze lezing is momenteel alleen online te volgen en niet in de tempel. Lama Jigme zal dit weekend niet in Nederland zijn en online les geven vanaf een andere locatie.

Tijdens deze studieochtend zal Lama Jigme Namgyal ingaan op de eerste gedachte: Karma als oorzaak en gevolg.

We willen allemaal gelukkig zijn en zo min mogelijk lijden of verdriet hebben in ons leven. We denken dat we weten waar we gelukkig van worden, en doen er alles aan om dat te bereiken. Maar als we het eenmaal hebben, duiken er altijd weer nieuwe problemen op. Zo is het leven, zou je kunnen zeggen. Dat is samsara, zeggen boeddhisten.

Het boeddhisme leert ons echter ook dat er een oorzaak is waarom we blijven lijden en een manier om het lijden te stoppen. Dat kan worden samengevat in de Vier Gedachten: (1) De kostbare menselijke wedergeboorte; (2) Dood en vergankelijkheid; (3) Karma als oorzaak en gevolg; en (4) De gebreken van samsara. Deze Vier Gedachten helpen ons om onze geest af te leiden van activiteiten die ons meer lijden brengen en om juist dingen te doen die ons helpen vrij te komen van lijden.

De studieochtend is toegankelijk voor iedereen, leden en niet-leden van Phuntsok Chö Ling, ongeacht achtergrond of religie. Deze lezingen over ‘De vier gedachten die je geest veranderen’ zijn het beste als serie te volgen, maar zijn ook zeer waardevol en praktisch als op zich zelf staande lezingen.

Praktische informatie

Tijd: Lezing start om 09.30 uur.
Taal: Engels
Online: Volg je de lezing online? Bij aanmelding ontvang je in de bevestigingsbrief de link voor deelname aan de Zoom webinar
Meer informatie: events@phuntsokcholing.org

Meld je direct aan