My phuntsokcholing
English

19 T/M 21 AUG 2022

Tibetaanse Gebedsceremonie voor Wereldvrede

Gebedsceremonie ter herdenking van Lama Jigme's leraar, Akyong Siddhi Tulku

Van 19 t/m 21 augustus 2022 organiseert Phuntsok Chö Ling een gebedsceremonie, of mönlam, gewijd aan wereldvrede. We hebben de laatste tijd te maken gehad met tijden van grote conflicten en onzekerheid. Veel mensen sterven en ondergaan onnoemelijk lijden als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Deze oorlog komt direct na de Covid-pandemie, die nog niet voorbij is en die over de hele wereld talloze doden en enorme opschudding heeft veroorzaakt. We zullen de verdienste van de gebedsceremonie opdragen aan degenen die zijn gestorven, aan degenen die ziek zijn en aan degenen in angst, om hun lijden te verlichten.

De ceremonie wordt gehouden ter herdenking van Lama Jigme’s leraar, Akyong Siddhi Tulku, die een buitengewone meester en yogi was van de Nyingma-traditie binnen het Tibetaans boeddhisme. Hij was een houder van de spirituele schatten van de overdrachtslijn van Dudjom Lingpa. Lama Jigmé ontving vooral het phowa-onderricht van hem; dit zijn kostbare instructies met betrekking tot de overdracht van bewustzijn op het moment van overlijden. Tijdens deze gebedsbijeenkomst zullen we ook twee andere grote Nyingma-meesters eren die onlangs zijn overleden, Dodrupchen Rinpoche en de Dudjom Yangsi Sangye Pema Shepa.

Samenkomen om te bidden en te beoefenen met een doelbewuste intentie is een oorzaak van grote spirituele verdienste, zowel voor degenen die aanwezig zijn als voor degenen die op afstand deelnemen. Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te doen. Wat onze individuele culturen, religies of overtuigingen ook mogen zijn, bidden voor vrede is iets dat ons allemaal kan verenigen in een geest van mededogen en vriendelijkheid.

Je kunt deelnemen door aan deze unieke bijeenkomst mee te doen en/of door een donatie te doen voor specifieke personen (bijv. familieleden, geliefden en vrienden) die zijn overleden of die met pijnlijke omstandigheden worden geconfronteerd. Ook zij die al lang geleden zijn overleden, kunnen nog profiteren van de verdienste die wij aan hen opdragen en de positieve band die wij daarmee tot stand brengen. Door mee te doen aan dit streven naar vrede, kunnen we zaden van innerlijke en uiterlijke vrede zaaien in onze eigen geest en die van anderen.

Praktische Informatie
Aanmelden: Er zal een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn. Tot 6 juni hebben PCL en CCT leden voorrang bij de inschrijving.
Locatie: De bijeenkomst kan alleen in de PCL tempel bijgewoond worden, er zal geen live stream zijn,
Data & Tijden: Vrijdag 19/8/2022 12:00 – 18:00 uur, Zaterdag 20/8/2022 09:00 – 13:30 uur, Zondag 21/8/2022 09:00 – 13:30 uur
Taal: Engels / Tibetaans, er zal geen Nederlandse vertaling zijn.

Meld je direct aan