My phuntsokcholing
English

07 JUN 19:30-21:00

Heilige Huisjes: Dialoog Vredig samenleven

Dialoog met Henk Baars en Lama Jigme Namgyal

Onderdeel van het Heilige Huisjes Festival 2024

Beleef een unieke dialoog op vrijdagavond 7 juni in Rotterdam. Hoe kijken het boeddhisme en het christelijk pacifisme tegen vrede aan? Zijn er raakvlakken of juist verschillen? En hoe kunnen we geweldloos samen leven? Henk Baars, de voorzitter van de Nederlandse protestantse vredesbeweging Kerk en Vrede, gaat in gesprek met Tibetaans boeddhistische meditatieleraar Lama Jigmé Namgyal.


Henk Baars

Kerk en Vrede is een Nederlandse protestantse vredesbeweging die zich binnen en buiten de kerken inzet voor ontwapening en geweldloosheid. Het is de oudste nog steeds bestaande vredesorganisatie in Nederland. Kerk en Vrede gelooft dat het onjuist en onverantwoord is om te geloven in en te vertrouwen op geweld.

Lama Jigmé Namgyal

(1973) werd geboren in een nomadenfamilie in Golog, in het oostelijk deel van Tibet. Daar bestudeerde hij jarenlang onder meer boeddhistische filosofie en meditatie. Op advies van zijn leraren besloot Lama Jigmé Tibet te verlaten en naar Europa te gaan. Hier richtte hij twee centra op, een in Luxemburg (Centre Culturel Tibétain) en een in Rotterdam (Phuntsok Chö Ling).

Praktische Informatie

Tijd: 19:30- 21:00 (inloop vanaf 19:00)
Taal: Engels / Nederlands
Toegang: Gratis / Op basis van donatie

Heb je vragen of wil je meer informatie? Stuur een mailtje naar events@phuntsokcholing.org

Meld je direct aan