My phuntsokcholing
English

8 t/m 15 oktober

Stadia van meditatie

Herfst studieweek met Lama Jigmé Namgyal

In deze studieweek gaan we aan de slag met een van de favoriete teksten van de Dalai Lama.

In zijn woorden: “Deze tekst kan zijn als een sleutel die de deur opent tot alle andere belangrijke boeddhistische geschriften.” Daarom geeft hij er vaak les over aan studenten van over de hele wereld. Het gaat om het middelste deel van de Bhavanakrama van Kamalashila. Daarin wordt uitgelegd wat de aard van onze geest is, hoe je mededogen en liefdevolle vriendelijkheid kunt ontwikkelen en hoe je de basismeditatie binnen het boeddhisme, ook wel shamatha of kalm verblijven genoemd, kunt ontwikkelen en hoe je die kunt combineren met speciale inzichtmeditatie.

Lama Jigmé zal op basis van deze tekst lesgeven over wat echte meditatie is, hoe je een goede en stabiele meditatiebeoefening kunt ontwikkelen en hoe je je meditatiebeoefening kunt verdiepen.

Deelname

  • Deze studieweek is geschikt en toegankelijk voor iedereen, leden en niet-leden van Phuntsok Chö Ling, ongeacht achtergrond of religie en ervaring met meditatie.
  • Alleen de volledige 8 dagen
  • Is het niet mogelijk om de volledige 8 dagen te volgen en wil je toch meedoen? Of denk je een dag te missen? Geef dan bij je aanmelding de reden door zodat dit ruim van te voren met Lama Jigmé besproken kan worden.
  • De studieweek is ook online te volgen. Kijk voor de opties bij het aanmelden.
  • Indien dit een van de eerste keren is dat je les volgt bij Lama Jigmé, geef dit dan bij je aanmelding aan en laat ook weten of je wel of geen ervaring hebt met meditatie.

Praktische informatie

Datum: vrijdag 8 t/m vrijdag 15 oktober 2021
Locatie: Phuntsok Chö Ling, Oostkousdijk 17B, 3024 CL Rotterdam, Nederland
Tijden: vrijdag 8 oktober: 19.00 – 21.00 uur; zaterdag 9 t/m vrijdag 15 oktober: 10.00 – 13.00 uur
Online: Volg je de lezing online? Bij aanmelding ontvang je in de bevestigingsbrief de link voor deelname aan de Zoom webinar
Taal: Engels, mogelijk met simultaanvertaling naar het Nederlands. Ben je afhankelijk van vertaling, neem dan minimaal 2 weken van te voren contact op met events@phuntsokcholing.org
Let op: er is geen lunch inbegrepen
Toegang: Bij dit evenement in het niet nodig om een QR code, met een negatieve test of een bewijs van vaccinatie te laten zien. Bekijk hier de actuele huisregels.

Meer informatie: events@phuntsokcholing.org

Meld je direct aan