My phuntsokcholing
English

21 Januari 19:00 - 21:30

Leren Mediteren

Lezing & Meditatie met Lama Jigmé Namgyal | Ook online te volgen

LET OP: De tempel is gesloten tot onbepaalde tijd. Dit event zal alleen online plaats vinden.

Wil je meer weten over de theorie en praktijk van meditatie? Lama Jigmé Namgyal geeft dit jaar weer een doorlopende serie lezingen waar je de achtergrond en basis van meditatie op authentieke wijze leert. De lezingen worden afgestemd op het niveau en vragen van de aanwezigen, waardoor ze telkens een andere invalshoek hebben. Het is ook mogelijk de lezingen apart te volgen. De lezingen zijn open voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of ervaring. Ook is er ruimte om vragen te stellen. De lezing is ook online te volgen. Wanneer je je aanmeldt ontvang je hiervoor een link.

Lama Jigmé zal in deze lezingen ingaan op wat echte meditatie is. Echte meditatie heeft niets te maken met je goed voelen. Gevoelens veranderen continu. In echte meditatie word je gestoord door emoties en/of gevoelens, maar ben je in staat om in een kalme, stabiele en heldere staat van geest te verblijven. Dit is wanneer meditatie helderheid brengt en leidt tot herkenning van je zuivere natuur, welke verborgen is onder een continue stroom van gedachten, gevoelens en emoties. Zoals de zon verborgen is achter de wolken.

Lama Jigmé is bijzonder praktisch ingestelde leraar, wars van ‘lege’ boekenwijsheid en erg gericht op de ervaring. Hij heeft zijn hele eigen taal vol humor en herkenbare metaforen om je op allerlei niveaus uit te leggen hoe de geest werkt en hoe je die kunt onderzoeken en kalmeren.

Mocht je na het volgen van de lezing meer willen weten over meditatie of gezamenlijk met anderen willen oefenen, dan ben je welkom in de Meditatieklas A. Deze klas is ook telkens op de donderdagavond, tussen de lezingen van Lama Jigmé in.

Praktische informatie

Tijd: Start om 19.00 uur.
Taal: Engels
Online: Bij aanmelding ontvang je in de bevestigingsbrief de link voor deelname aan de Zoom webinar
Meer informatie: events@phuntsokcholing.org

Meld je direct aan