My phuntsokcholing
English

06 JUL 19:00-20:30

Lezing: Introductie tot het boeddhisme

Lezing & Meditatie met Lama Jigmé Namgyal ONLINE

Wie was Boeddha? Wat zijn de belangrijkste dingen die we van hem kunnen leren? Hoe kunnen we deze eeuwenoude wijsheid toepassen in ons dagelijks leven? En wat is echte meditatie precies? Samen met Lama Jigmé duiken we dieper in deze vragen en onderzoeken we hoe we meer rust en balans kunnen creëren in ons vaak hectische bestaan.

Tijdens deze lezing deelt ervaren leraar Lama Jigmé Namgyal op een warme en begrijpelijke manier de kernprincipes van het boeddhisme en meditatie. In onze authentieke Tibetaans boeddhistische tempel in hartje Delfshaven verwelkomen we iedereen met interesse in meditatie, zowel beginners als gevorderden. Deze lezing zal tevens ook de start zijn van de nieuwe meditatiecursus.

Over de meditatieleraar
Lama Jigmé Namgyal groeide op in een nomadenfamilie in het oostelijk deel van Tibet, waar hij vanaf jonge leeftijd het boeddhisme bestudeerde. Zijn belangrijkste leraar was Khenpo Jigmé Phuntsok, bij wie hij studeerde aan de universiteit van Serthar Larung Gar.

Lama Jigmé gaf de afgelopen jaren les aan een breed publiek; van jongeren op de universiteit tot mensen in het bedrijfsleven, zowel aan bezoekers van musea, militairen in het leger, studenten van yogascholen, als delinquenten in huizen van bewaring. Door zijn bijzondere gevoel voor humor weet hij op een open en directe manier zijn kennis over te dragen. Hij heeft het unieke talent om je daarbij niet alleen te leren over meditatie, maar je ook praktische handvatten te geven die je leven in vele opzichten kunnen verrijken.

Praktische informatie

Locatie: Phuntsok Chö Ling. Oostkousdijk 17B, 3024 CL Rotterdam
Data: Zie het overzicht bij de knop aanmelden
Tijd: 19:00 – 20:30 (inloop vanaf 18:30)

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een mailtje naar events@phuntsokcholing.org

Meld je direct aan