My phuntsokcholing
English

20, 21 & 22 OKT

Bekrachtigingen Weekend

met Z.E. Tang Rinpoche, Lama Jigmé Namgyal en andere lama's

We zijn verheugd om, na zijn eerste bezoek aan ons centrum in 2017, opnieuw de zeer gerespecteerde Tibetaanse meester Zhiltrul Choni Rangshar Rinpoche – alias Tang Rinpoche – te mogen verwelkomen. 

Het weekend is tweeledig; in de ochtenden zal Z.E. Tang Rinpoche diverse bekrachtigingen en transmissies (empowerments en/of lungs) geven aan boeddhisten. In de middag vindt steeds een Tibetaanse gebedsceremonie (monlam) gewijd aan wereldvrede plaats, geleid door Lama Jigmé, Z.E. Tang Rinpoche en andere lama’s en kloosterlingen. Aanmelden voor de monlam geschiedt apart, deze mogelijkheid vind je hier.

Als je één of meer van deze ochtenden wilt bijwonen, dan dien je op zijn minst al eerder toevlucht te hebben genomen tot een authentieke boeddhistische meester van een zuivere overdrachtslijn, en hiervan een authentieke bekrachtiging te hebben ontvangen. Neem alsjeblieft je eigen verantwoordelijkheid hierin en ken je eigen capaciteit.

Bij de monlam die iedere middag plaatsvindt, is iedereen welkom – boeddhist of niet-boeddhist. De monlam is een beoefening met gebeden voor de wereldvrede en het welzijn van alle voelende wezens. De ceremonies dragen we op aan hen die zijn gestorven, ziek zijn of in angst leven; om hun lijden te verlichten.

Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te doen. Wat onze individuele culturen, religies of overtuigingen ook mogen zijn, bidden voor vrede is iets dat ons allemaal kan verenigen in een geest van mededogen en vriendelijkheid. Door mee te doen aan dit streven naar vrede, kunnen we zaden van innerlijke en uiterlijke vrede zaaien in onze eigen geest en die van anderen

Deelname aan de monlams is mogelijk door persoonlijk aanwezig te zijn, en/of een donatie te doen voor specifieke personen (bijv. familieleden, geliefden en vrienden) die zijn overleden of die met pijnlijke omstandigheden worden geconfronteerd. Ook zij die al lang geleden zijn overleden, kunnen nog profiteren van de verdienste die wij aan hen opdragen en de positieve band die wij daarmee tot stand brengen. Je kunt je hier apart aanmelden voor de monlams.

Zhiltrul Choni Rangshar Rinpoche (1962, Tibet)

Zijne Eminentie Tang Rinpoche is een gerespecteerde Dzogchen-meester en de abt van het belangrijke Choedeypung Klooster in Bumtang, Bhutan. Rinpoche studeerde bij grote meesters in Tibet, India, Nepal en Bhutan, waaronder Khenpo Jigmé Phuntsok in Larung Gar, waar hij een dierbare verbinding kreeg met Lama Jigmé Namgyal. In 1999 voorspelde Khenpo Jigmé Phuntsok dat Z.E. Tang Rinpoche’s onderricht van immens voordeel zou zijn, niet alleen voor de Bhutaanse mensen maar voor alle voelende wezens. Vandaag de dag is Z.E. Tang Rinpoche een van de uitblinkende leraren in Bhutan, zijn belangrijke werk wordt herkend door de Bhutaanse Koninklijke Familie. Zijne Eminentie staat eveneens bekend als een schatten-ontdekker (tertön) voor het onthullen van belangrijke spirituele leringen (termas). Deze werden vaak verborgen door Guru Rinpoche, Yeshe Tsogyal en andere grote meesters in de 8e eeuw, ten behoeve van toekomstige generaties.

Khenpo Jigmé Phuntsok Rinpoche (1933 – 2004, Tibet)

Khenpo Jigmé Phuntsok, voornaamste leraar van zowel Lama Jigmé als Z.E. Tang Rinpoche, was een incarnatie van Tertön Sogyal Lerab Lingpa en een emanatie van Mipham Rinpoche. Khenpo speelde een uiterst belangrijke rol in de heropleving van het boeddhisme in Tibet na de Culturele Revolutie. In het laatste deel van zijn leven verzamelden zich meer dan 10.000 studenten om hem heen in Larung Gar in Sertar, Oost-Tibet. Het groeide uit tot het grootste boeddhistische onderwijscentrum ter wereld. In 1993 werd Khenpo door dharmacentra uitgenodigd om te toeren en les te geven in Europa en Noord-Amerika, waardoor zijn aanhang in de Verenigde Staten, Canada, Duitsland, Engeland en Frankrijk werd uitgebreid.

Programma

Vrijdag 20 oktober
Ochtend van 09:30 – 13:00 uur

༡༽ ཆོས་རྗེ་ཡིད་བཞིན་ནོར་བུའི་བླ་མའི་རྣལ་འབྱོར་བྱིན་རླབས་(མཆོག)་སྩོལ་གྱི་ཁྲིད་ལུང་།
1. Instructie- en leesoverdracht van Chöjé Yizhin Norbu’s Guru Yoga* (beoefening): Schenker van de Allerhoogste Zegen

༢༽ འཇམ་དཔལ་ཞི་སྒྲུབ་ཀྱི་སྐུ་གསུང་ཐུགས་དབང་ཙམ་དང་།
2. De bekrachtiging van geest, lichaam en spraak van de Sādhana van de vreedzame Mañjuśrī (alleen bekrachtiging)

༣༽་བལ་ཡུལ་ཡང་ལེ་ཤོད་ཀྱི་ཟབ་གཏེར་ཕུར་པ་མགུལ་ཁུག་མའི་དབང་ལུང་།
3. Bekrachtiging en leesoverdracht van de ‘Neck-Pouch Dagger’ (Purba Gulkhukma) – diepgaande schat van de Yangleshö-grot

Middag van 15:00 – 17:00 uur → Monlam


Zaterdag 21 oktober
Ochtend van 09:30 – 13:00 uur

༡༽ བླ་མ་ཡིད་བཞིན་ནོར་བུས་སྤ་གྲོ་སྟག་ཚང་ནས་བཞེས་པའི་རྡོ་རྗེ་གྲོ་ལོད་རྒྱུན་ཁྱེར་གྱི་ཁྲིད་ལུང་།
1. Instructie- en leesoverdracht van de Dagelijkse Beoefening van Dorje Drolö, (schatonderwijs) onthuld door Chöjé Yizhin Norbu* van Paro Taktsang

༢༽ བླ་མའི་དགོངས་གཏེར་གུ་རུ་དྲག་པོའི་དབང་ལུང་།
2. Bekrachtiging en leesoverdracht van de Guru Drakpo – geest-schat van Lama

༣༽ བདུད་འཇོམས་ཁྲོས་མའི་དབང་དང་།
3. Bekrachtiging van Dudjom Tröma

Middag van 15:00 – 17:00 uur → Monlam


Zondag 22 oktober
Ochtend van 09:30 – 13:00 uur

༡༽ སྒྲོལ་མ་དམར་མོ་དབང་ལུང།
1. Rode Tara

༢༽་སྨོན་ལམ་རྒྱ་མཚོའི་ཡང་སྙིང་གི་ལུང་།
2. Lees-transmissie van The Quintessence of Oceanic Prayers of Aspiration

༣༽ དུས་ཚོད་ཀྱི་ལང་ན་ས་ཡི་སྙིང་པོའི་རྗེས་གནང་ཡང་འདོན་ཆོག་ཞུ།
3. Als de tijd het toelaat, zal ook de Zegen van Kṣitigarbha worden gegeven

Middag van 15:00 – 17:00 uur → Monlam

*Chöjé Yizhin Norbu = Khenpo Jigmé Phuntsok


Praktische informatie

Data: Vrijdag 20 – zondag 22 oktober 2023
Tijd: Dagelijks van 09:30 – 13:00 uur en van 15:00 – 17:00 uur
Locatie: Phuntsok Chö Ling, Oostkousdijk 17B, 3024 CL Rotterdam, Nederland
Taal: Tibetaans met vertolking naar het Engels
Inschrijven: Mogelijk voor het hele weekend of apart per dag of dagdeel (ochtend en middag)
Online: Hoewel we geen online deelname beschikbaar hebben voor zowel de ochtenden als de middagen, kijken we ernaar uit om een boeiende persoonlijke ervaring voor alle aanwezigen te faciliteren
Offerandes: Voor de monlams is het gebruikelijk om eten, bloemen etc. mee te nemen
Overige: Lunch is niet inbegrepen, je kunt je eigen lunch nuttigen
Prijzen:
Bekrachtigingen en/of Transmissies
leden: → € 49 per ochtend
niet-leden: → € 55,- per ochtend
Monlam
leden & niet-leden: → €15 per middag of 3 middagen voor €35

Alle leden (Lite & Plus & Minima) betalen dezelfde prijs. Vanwege het karakter van het evenement en de kosten die het met zich meebrengt, zijn donaties boven op deze prijs zeer welkom.

Meld je direct aan