My phuntsokcholing
English

05 MEI 18:00 - 19:30

Meditatieklas – Thema: Vrijheid

Lezing & Meditatie met Lama Jigmé Namgyal

LET OP:
De lezing is aansluitend aan de vrijheidsmaaltijd met als thema: Vrijheid.
Indien je voor de vredesmaaltijd komt. Hoef je je niet apart aan te melden.

Tijdens deze lezing zal Lama Jigmé lesgeven over meditatie en zullen we samen mediteren. De avond is op donatiebasis, dus kijk naar de opties bij het aanmelden.

Echte meditatie heeft niets te maken met je tijdelijk even goed voelen. Gevoelens veranderen continu. In echte meditatie word je nog steeds gestoord door emoties en gedachten, maar ben je in staat om meer en meer in een kalme, stabiele en heldere staat van geest te verblijven. Dit leidt tot herkenning van je ware essentie, die verborgen is onder een continue stroom van gedachten, gevoelens en emoties. Net zoals de zon van achter de wolken, helder en stralend, tevoorschijn komt.

Lama Jigmé is een praktisch ingestelde leraar, wars van ‘lege’ boekenwijsheid en gericht op de directe ervaring. Hij heeft een heel eigen taal vol humor en herkenbare beeldspraak om je op allerlei niveaus uit te leggen hoe de geest werkt én hoe je die kunt onderzoeken en kalmeren. Zodoende zijn de teachings geschikt voor zowel beginners op het meditatiepad als ervaren meditatie-beoefenaren.

Naast eeuwenlang van leraar op leerling overgedragen authentieke meditatie-instructies die bewezen effectief zijn, gaan de teachings ook over ethiek en hoe een goed leven te leiden.

Praktische informatie

Tijd: 18:00 – 19:30
Taal: Engels
Online: De lezing is ook online te volgen. De link ontvang je bij aanmelding

Heb je vragen of wil je meer informatie? Stuur een mailtje naar events@phuntsokcholing.org

Meld je direct aan