My phuntsokcholing
English

26 MEI 18:00 - 19:30

Meditatieklas: What is Mind 3/3

Lezing & Meditatie met Lama Jigmé Namgyal

De wetenschap kan niet echt bewijzen dat de geest bestaat, maar ontkennen kan ook niet. Wat maakt bijvoorbeeld dat we ons gelukkig voelen? Waar komen onze emoties vandaan? We hebben zoveel kennis, maar dat deel van onszelf kennen we meestal niet. Zonder te weten wat de geest is, kunnen we echter geen echte meditatie beoefenen. Meditatie wordt dan een manier om je tijdelijk even goed voelen. Maar dat is geen echte meditatie. Tijdens deze driedelige lezing zal Lama Jigmé spreken over het verschil tussen geest, bewustzijn, ego en emoties en zal hij een (begeleide) meditatiesessie leiden.

In deze zondagse instap/basisklas bespreekt Lama Jigmé Namgyal om de vier weken een nieuw onderwerp en begeleid hij je tijdens een geleide meditatie sessie.

De onderwerpen die binnenkort aan bod komen zijn:
1. Wat is de geest?
2. Relaties, verwachtingen en emoties
3. Respect voor jezelf en anderen

Per onderwerp zullen drie lezingen gegeven worden. Deze lezingen zijn als serie te volgen maar ook goed als afzonderlijke les. Ze staan open voor iedereen, ongeacht je religie of overtuiging. Wij verwelkomen iedereen met interesse in meditatie, zowel beginners als gevorderden. Lama Jigmé zal in het Engels lesgeven en er zal gelegenheid zijn om hem vragen te stellen.

Praktische informatie

Tijd: 18:00 – 19:30
Taal: Engels
Online: De lezing is ook online te volgen. De link ontvang je bij aanmelding

Heb je vragen of wil je meer informatie? Stuur een mailtje naar events@phuntsokcholing.org

Meld je direct aan