My phuntsokcholing
English

VRIJDAG 28 APR '23 19:30-21:00

Vrijdag Film Avond

Vertoning van “An Extraordinary Yogi’ (2022) & "Oma" (2023)

Kom naar de gezellige foyer van onze tempel voor een avondvullend filmprogramma op groot scherm. We vertonen twee inspirerende documentaires.

De hoofdfilm is An Extraordinary Yogi (2022) waarin Lama Jigmé en zijn vier studiegenoten gevolgd worden. Ze organiseren een gebedsfestival ter ere van hun overleden leraar Akyong Siddi Tulku, die in 2002 overleed. Er worden zo’n 2500 deelnemers verwacht op de plek waar de Boeddha 2500 jaar geleden verlichting bereikte: Bodhgaya (India).

De documentaire toont een bijzonder portret van Lama Jigmé als boeddhistisch leraar én als student van zijn eigen leraar. Het schetst het belang van zuiver onderwijs en het eren van de overledenen, terwijl het ook een glimp laat zien van het leven van een buitengewone yogi.

Voorafgaand aan de hoofdfilm wordt Oma (2023) gedraaid. Deze korte documentaire toont de laatste jaren van het leven van oma Riet de Vos (97 jaar). In haar lange leven maakt ze de hongerwinter mee en ziet ze alle moderne ontwikkelingen in de maatschappij. Ze woont tot haar 94ste zelfstandig en wanneer ze uiteindelijk naar een verzorgingshuis moet, blijkt dat het begin van het einde.

‘Oma’ is een prachtig portret van een onafhankelijke vrouw in de laatste fase van haar leven die tot aan het einde toe haar heldere en gezonde geest weet te behouden.

Beide documentaires worden deze avond exclusief vertoond en zijn gefilmd en geregisseerd door Diether Eichler, student van Lama Jigmé en kleinzoon van oma Riet.

Voorafgaand aan de films is er een potluck-etentje. Neem dus wat lekkers te eten mee. De toegang tot de avond is op donatiebasis. Alle opbrengsten komen ten goede aan de ANBI stichting Phuntsok Namgyal Ling: het project van Lama Jigmé om een stuk grond aan te kopen voor o.a. retraites en zelfvoorzienend leven.

Programma

18:00 uur potluck-etentje
19:00 uur inloop
19:30 uur korte film Oma (2023, Diether Eichler)
19:45 uur hoofdfilm documentaire An Extraordinary Yogi (2022, Diether Eichler)
20:30 uur pauze
21:00 uur nagesprek

Meld je direct aan