My phuntsokcholing
English

03 t/m 07 JAN '24

Phowa Studieweek

Teaching & beoefening met Lama Jigmé Namgyal

Of je nu een boeddhist bent of niet, of je een religie volgt of niet, op een dag zullen we allemaal sterven. We weten niet wanneer dit zal zijn en we kunnen de dood ook niet vermijden. Weet je zeker dat je niet bang zult zijn op het moment van sterven? Daarom is het goed om nu deze geweldige kans aan te grijpen om hier meer over te leren.

Phowa is een authentieke, traditionele en buitengewone methode uit het Tibetaans boeddhisme. Tijdens de beoefening van Phowa kun je ervaren wat de ware natuur is van je geest. Je ervaart wie je werkelijk bent, los van je gedachten en emoties. Als je dit tijdens je leven voldoende hebt getraind zul je deze methode kunnen gebruiken op het moment van je sterven. Alleen het lichaam sterft immers en de geest zal dan, afhankelijk van het niveau van de beoefenaar, vele manieren kennen om ware vrijheid te bereiken. Dan zul je bevrijd zijn van elk lijden.

Het Phowa onderricht wordt gegeven door Lama Jigmé Namgyal. Hij is een zeer ervaren leraar, die deze methodiek zelf ontving van een buitengewone en authentieke meester. Het is een zeldzame kans om van hem les te krijgen. Zijn manier van lesgeven is open en direct. Zijn teachings zijn praktisch en goed toegankelijk voor iedereen. Het is Lama Jigmé’s diepste wens om deze teachings te delen met hen die ze willen ontvangen,. Hij wil daarmee mensen ondersteunen bij het belangrijkste en meest kwetsbare moment van hun leven: het moment van sterven.

Deelname

Omdat het Phowa onderricht zeer diepgaand is, is deelname alleen mogelijk als je alle dagen persoonlijk aanwezig kunt zijn in onze tempel. Online deelname is niet mogelijk.

Lama Jigmé zal persoonlijk bekijken of je deel kunt nemen aan deze studieweek. We verzoeken je daarom vriendelijk om je op tijd in te schrijven. Het kan zijn dat we wat meer informatie nodig hebben over je kennis en ervaring met betrekking tot het boeddhisme. Dan nemen we contact met je op.

Als dit de eerste keer is dat je Phowa-onderricht van Lama Jigmé ontvangt, geef dit dan aan bij je online registratie.

Omdat Phowa een diepgaande en krachtige oefening is, is het alleen geschikt voor mensen zonder grote mentale beperkingen en die emotioneel stabiel zijn. Neem hierin je verantwoordelijkheid.

Praktische informatie

Locatie: Phuntsok Chö Ling, Oostkousdijk 17B, 3024 CL Rotterdam.
Tijden: woensdag 3 januari t/m zondag 7 januari 2024, dagelijks van 09:30 – 13:00 uur. Tijdens de les is er een pauze, voor koffie en thee wordt gezorgd. Als je iets wilt eten, neem het dan zelf mee. Lunch is niet voorzien.
Taal: Engels.
Wat mee te nemen: In de tempel zijn kussens, stoelen en dekens. Ook zijn er gebedenboekjes beschikbaar voor gebruik in de tempel. Neem eventueel een notitieboekje en pen en sokken of pantoffels mee.
Audio- en Video-opnames: Het is niet toegestaan om tijdens de studieweek audio- en video-opnames of foto’s te maken.

Voor vragen zijn we bereikbaar op: events@phuntsokcholing.org

Meld je direct aan