My phuntsokcholing
English

26 MEI 15:00 - 17:00

Studiecyclus: 1/5 Toevlucht nemen

Studiecyclus: De Uiterlijke Voorbereidende Beoefeningen

Toevlucht nemen

Toevlucht nemen is de basis van alle boeddhistische beoefening. Je neem toevlucht in de drie juwelen, d.w.z. je accepteert de Boeddha als je gids, de Dharma als je pad en de Sangha als je medereizigers op het spirituele pad.

De Uiterlijke Voorbereidende Beoefeningen

Als we onze eerste stappen zetten op het boeddhistische pad, zijn we vaak nog niet in staat om al die mooie theorie toe te passen in ons eigen leven. Om het belang van anderen voorop te kunnen stellen bijvoorbeeld, moeten we eerst onze eigen geest zuiveren en veranderen. Dit doe je door middel van de Voorbereidende Beoefeningen, die zijn onder te verdelen in de Innerlijke en de Uiterlijke Beoefeningen (Ngöndro). Deze beoefeningen worden in alle stromingen van het Tibetaans Boeddhisme toegepast.

In een cyclus van vijf zondagse studiemiddagen zal Lama Jigmé Namgyal meer uitleggen over deze Voorbereidende Beoefeningen, die op zichzelf een compleet pad vormen dat je naar verlichting kan leiden. De volgende onderwerpen zullen behandeld worden:

  • 26 mei Toevlucht nemen
  • 2 juni Kostbaar menselijk leven
  • 23 juni Vergankelijkheid
  • 30 juni Oorzaak en gevolg (Karma) – van 10:00 tot 12:00
  • 7 juli Samsara

Praktische informatie

Deze lezingen zijn als serie te volgen maar ook goed als afzonderlijke les. Ze staan open voor iedereen, ongeacht je religie of overtuiging. Wij verwelkomen iedereen met interesse in meditatie, zowel beginners als gevorderden. Lama Jigmé zal in het Engels lesgeven en er zal gelegenheid zijn om hem vragen te stellen.

Tijd: 15:00 – 17:00 (inloop 14:30)
Locatie: Phuntsok Chö Ling. Oostkousdijk 17B, 3024 CL Rotterdam
Taal: Engels
Online: De lezing is ook online te volgen. De link ontvang je bij aanmelding

Heb je vragen of wil je meer informatie? Stuur een mailtje naar events@phuntsokcholing.org

Meld je direct aan