My phuntsokcholing
English

18 T/M 25 MAART

Studieweek – De Eenheid van Shamatha en Vipassana

8 Daagse studieweek met Lama Jigme Namgyal

Er zijn twee centrale meditatie-beoefeningen op het boeddhistische pad: kalm verblijven en helder zien. De methode van kalm verblijven (shamatha) is het werken met de conceptuele geest. Als je in staat bent verder te gaan dan dat, dan wordt dat helder zien (vipassanā) genoemd.

Hoewel de beoefening van shamatha het mogelijk maakt om de geest tot rust te brengen en te stabiliseren, kan het uit- en op zichzelf onwetendheid en begoocheling niet uitroeien. Het is vipassanā dat ons in staat stelt inzicht te krijgen in de ware aard van alle verschijnselen.

Lama Jigmé geeft les, gebaseerd op een favoriete tekst van de Dalai Lama: het middelste deel van de Bhāvanākrama van Kamalaśīla. Deze leringen omvatten de aard van de geest, hoe je mededogen en liefdevolle vriendelijkheid kunt ontwikkelen, en hoe je een eenheid van kalm verblijven en speciale inzichtmeditatie tot stand kunt brengen. Dit is een geweldige kans om echte meditatie te leren, een goede en stabiele meditatie-praktijk te ontwikkelen en je beoefening te verdiepen.

Deelname

  • Deze studieweek is geschikt en toegankelijk voor iedereen, leden en niet-leden van Phuntsok Chö Ling, ongeacht achtergrond of religie en ervaring met meditatie.
  • Het is mogelijk om de volledige studieweek (vrijdag – vrijdag), de midweek (maandag- vrijdag) of alleen het weekend (vrijdag – zondag) te volgen.
  • De studieweek is ook online te volgen. Kijk bij het aanmelden naar de mogelijkheden.
  • Als dit de eerste keer is dat je deelneemt aan een teaching van Lama Jigmé, geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij je inschrijving en laat ons weten of je al dan niet ervaring hebt met meditatie.


Praktische informatie

Datum: vrijdag 18 t/m vrijdag 25 maart 2022
Locatie: Phuntsok Chö Ling, Oostkousdijk 17B, 3024 CL Rotterdam, Nederland
Tijden: vrijdag 18 maart, 18.30 – 21.00 uur (deuren open 18.00 uur);
Zaterdag 19 t/m vrijdag 25 maart: 09:30 – 13:00 (deuren open 09:00)
Korte pauze rond 11.30 uur
Online: Volg je de lezing online? Bij je inschrijving ontvang je in de bevestigingsbrief
de link om deel te nemen aan het Zoom webinar.
Taal: Engels
Let op: lunch is niet inbegrepen
Tickets: Diverse opties voor weekend, midweek en volledig. Korting is mogelijk, zie de opties bij inschrijving.

Voor vragen of opmerkingen kun je contact opnemen met: events@phuntsokcholing.org

Meld je direct aan