My phuntsokcholing
English

12 t/m 19 maart 2021

Studieweek: Kostbaar Menselijk Leven | Online

Lama Jigmé zal les geven over de boeddhistische kijk op het kostbaar menselijk leven

Het is de wens van Lama Jigme Namgyal om de diepgaande leer over het Kostbaar Menselijk Leven voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk te maken. Zeker in deze onzekere tijden kan deze kennis van groot voordeel zijn, niet alleen voor jezelf maar ook voor andere om je heen. Daarom organiseren wij deze lente-studieweek volledig online en kan je deelnemen voor eenmalige lage prijs!

Gebaseerd op het boek ‘De woorden van mijn perfecte leraar’, van Patrul Rinpoche, zal Lama Jigmé les geven over de boeddhistische kijk op het kostbaar menselijk leven.

Het grootste voordeel van het hebben van een menselijk lichaam is dat het ons de mogelijkheid biedt om verlichting te bereiken. Als we ons niet bewust zijn van de kostbaarheid die we hebben, en ons menselijk leven als een vanzelfsprekendheid beschouwen, missen we de geboden kans om de cyclus van eindeloos lijden te beëindigen.

Lama Jigmé zal de drie fundamentele soorten lijden waarmee we in dit menselijke rijk worden geconfronteerd, uitleggen, evenals de andere soorten lijden waar wij als mensen dagelijks mee te maken hebben. Vooral in deze periode dat het covid-19 virus rondwaart, krijgen we te maken met veel veranderingen. Het kan ons veel voordeel brengen om te leren omgaan met het krijgen van hetgeen we niet willen en met het niet krijgen van datgene wat we wèl willen.

Hoewel dit onderwerp wordt uitgelegd vanuit een boeddhistisch standpunt, is het relevant en toepasbaar voor iedereen, ongeacht welke achtergrond of religie je hebt.

Praktische informatie

Tijdens deze studieweek zal Lama Jigme online les geven via Webinar. Tijdens de lessen in de ochtend zal er ruimte zijn om vragen te stellen en zal er ook onder begeleiding van Lama Jigme gemediteerd worden. Lama Jigme zal ons ook vragen stellen en opdrachten geven om thuis mee aan de slag te gaan, zodat we de lessen direct in de praktijk kunnen brengen. Je kan kiezen om het weekend (3 dagen) of de volledige week te volgen (8 dagen).

Deelname:
Weekend vr t/m zo of Volledig vr t/m vr
Tijden: vrijdag 12 19.00 – 21.00 uur;
 zaterdag 13 t/m vrijdag 19: 10.00 – 13.00 uur
Taal: Engels (Neem minimaal 2 weken van te voren contact op met ons als je afhankelijk bent van de vertaling)
Locatie: Online via Zoom. (Indien het tzt mogelijk is zal dit event ook in de tempel plaats kunnen vinden)
Aanmelden:
1) Zodra je betaling is voldaan ontvang je automatisch een bevestigings-email met de toegangslink voor de Zoom-Webinar.
2) Is dit de eerste keer dat je onderricht met Lama Jigme volgt? Dan verzoeken we je dat te melden bij je aanmelding.

Heb je nog vragen en/of opmerkingen neem dan contact op met: events@phuntsokcholing.org

Meld je direct aan